Τρί
19
Σεπ
Εικόνα tadmin

Τα Χρόνια των μνημονίων

Φωτόπουλος Βασίλειος

Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Δευ
18
Σεπ
Εικόνα tadmin

Αρχιτεκτονική ανάπλαση και αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη στην Καρδίτσα

Του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας-περιβάλλοντος Καρδίτσας

Πέμ
07
Σεπ
Εικόνα tadmin

Νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, για ασφαλιστικές και εργασιακές ρυθμίσεις

Χρ. Κατσαβριά:

«Η αποτελεσματικότητα έχει γίνει εθισμός: το γρήγορο δεν αρκεί. Θέλουμε πάντα, το γρηγορότερο δυνατόν».

Δευ
04
Σεπ
Εικόνα tadmin

120.000 ευρώ αναβαθμίζουν το Δημ. Στάδιο Σοφάδων

H Δημοτική Αρχή Σοφάδων μέσα από μια σειρά εντατικών προσπαθειών και στοχευμένων ενεργειών πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων, ύψους 120.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από αξιολόγηση του φακέλου. 

Δευ
04
Σεπ
Εικόνα tadmin

290.000 € για αθλητικές υποδομές της Καρδίτσας: Λίγα ή πολλά;

Η υπηρέτηση του αθλητικού ιδεώδους, των αρχών και των αξιών του, αποτελεί για την κοινωνία, την οργανωμένη πολιτεία αλλά και για  κάθε πολίτη ξεχωριστά, ένα ύψιστο χρέος. Το ευ αγωνίζεσθαι, η ευγενής άμιλλα δηλαδή, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση και η ειρήνη καθώς και η επιδίωξη όχι τόσο υλικών αλλά πρωτίστως ηθικών και ψυχικών απολαβών, είναι οι σταθερές αρχές πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να οικοδομείται η υγιής προσωπικότητα αφενός, και η κοινωνική συνοχή και η πρόοδος αφετέρου. 

Σάβ
02
Σεπ
Εικόνα tadmin

''Έξω από τον κύκλο'' ΤΗΣ ΛΙΑΣ ΡΟΓΚΑΝΑΚΗ

«Ίσως έχουμε φτάσει σε μια τρομερή ημέρα αφύπνισης, και ίσως το όνειρο να ‘χει τελειώσει…»
 
Χρόνια συζητούσαμε με τον κ Γιάννη να βρεθούμε στο χωριό για καφέ και κοίτα τελικά σε ποια συγκυρία έτυχε.Πρόεδρος του χωριού ο κ. Γιάννης για δεκαετίες (είχε μεγάλο σόι είχε βολέψει και πολλά παιδιά, “να ναι καλά” λέγανε στο χωριό).To καφενείο σχεδόν άδειο  “οι νέοι φεύγουνε τα χωριά ερημώνουν” ήταν οι πρώτες κουβέντες που μου είπε.
Αγανακτισμένος ο κ.Γιάννης ,θυμωμένος  με όλους αυτούς που “φταίνε και μας φτιάσανε ως εδώ”! “Να φύγουν οι κλέφτες” και “να καταργηθεί το μνημόνιο” φωνάζει αναπαράγοντας τις πιασάρικες ατάκες που άκουγε πριν λίγο στην τηλεόραση, συμφωνούν  μαζί του και οι υπόλοιποι με οργή.
Κάπου εκεί ανάμεσα στον καφέ και την οργή  βγαίνει το συμπέρασμα πως η  πτώχευση της Ελλάδας είναι συνομωσία των ξένων, πως σίγουρα μας ψεκάζουν και ενώ περιμένω να εμφανιστούν οι εξωγήινοι τολμώ να τους μιλήσω για τον κύκλο.
 
Τρί
29
Αυγ
Εικόνα tadmin

Η ΔΕΘ στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας

Τα τελευταία 82 χρόνια, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει αναδειχτεί σε σημείο αναφοράς για το πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι. Τα εγκαίνιά της καθιερώθηκαν άλλωστε ως το κομβικότερο γεγονός στο οποίο σκιαγραφούνται οι πολιτικές γραμμές πάνω στις οποίες αποτυπώνονται οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, η οικονομική και κοινωνική  πολιτική και βεβαίως, ο επόμενος κρατικός προϋπολογισμός.
Το πολιτικό σκέλος της ιστορικής Έκθεσης, δυστυχώς, βρίθει από λόγια του αέρα. Από αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν. Από δεσμεύσεις που διαψεύστηκαν στο πρώτο φως της επόμενης μέρας.

Τρί
22
Αυγ
Εικόνα tadmin

Αλήθειες κάτω από τις στάχτες

Το μέγεθος της καταστροφής από τις φωτιές στην Αττική, την Ηλεία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, δεν έχει αφήσει χώρο για αμφιβολίες πάνω στην αδιαμφισβήτητη ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ιεραρχήσει προτεραιότητες και να χαράξει και να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές.
Με ανακριβείς συμψηφισμούς, ο πρωθυπουργός επιχείρησε έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό πάνω σε μια τεράστια οικολογική καταστροφή. O Κυριάκος Μητσοτάκης ορθά επέλεξε να μην χρωματίσει κομματικά τα αποκαΐδια από τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Αντίθετα, κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών μακριά από τις κάμερες. Γιατί οι στάχτες του Καλάμου, που επέλεξε ο κ. Τσίπρας, δεν ενδείκνυνται ως πεδίο μικροκομματικών διαξιφισμών. Για εμάς, το πραγματικό γήπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει η φωτιά που σιγοκαίει καθημερινά στον χώρο της οικονομίας.

Τρί
08
Αυγ
Εικόνα tadmin

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την εξαίρεση σε κανόνα» του Κώστα Τσιάρα

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την εξαίρεση σε κανόνα»

του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Παρ
04
Αυγ
Εικόνα tadmin

Η μάχη για το άρθρο 16 και η καμένη Αθήνα

Η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία μας ξύπνησε σκηνές του παρελθόντος, μπορεί να πέρασαν  10 χρόνια από την εποχή που η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με την τότε Υπουργό Παιδείας κ’ Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου προσπάθησε  να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος, που αφορά την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όμως στον μυαλό του Έλληνα πολίτη δεν θα ξεχαστούν τα τραγικά επεισόδια που διαδραματίστηκαν  στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς μπαχαλάκιδες και τα παιδιά της αριστεράς, κάηκε η Αθήνα κυριολεκτικά. Φοιτητές που περίμεναν να δώσουν τα τελευταία τους μαθήματα για να πάρουν το πτυχίο τους και να ανασάνουν οικονομικά τις  οικογένειες τους έμειναν εξάμηνα πίσω καθώς οι σχολές παρέμεναν κλειστές από τις μειοψηφίες που ήθελαν να καπηλεύονται τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , πολλές φορές βέβαια και με την αθόρυβη υποστήριξη του αριστερού καθηγητικού κατεστημένου.

Σελίδες

Εγγραφή στο