Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δώρισε ένα αγωνιστικό αναπηρικό αμαξίδιο στον Καρδιτσιώτη αθλητή – «μαχητή της ζωής» Στέφανο Διαμαντή

 
 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Ένα αναπηρικό αθλητικό αμαξίδιο, αξίας 6.000 ευρώ δώρισε σήμερα στον Καρδιτσιώτη Πανελλήνιο Πρωταθλητή του τένις Στέφανο Διαμαντή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα από την πόλη μας ο κ. Κώστας Αγοραστός, παραβρέθηκε ο αθλητής, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας και ο πρώην Δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος .
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, είπε τα εξής:
«Σήμερα είμαστε  στην ευχάριστη θέση μετά από μια διαδικασία με τους νόμους του κράτους, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έναν αθλητή, έναν αγωνιστή της ζωής να αγοράσουμε και να δωρίσουμε ένα αγωνιστικό αμαξίδιο που θα τον βοηθήσουν και στις επιδόσεις του και στην πορεία του.
Με αυτή την κίνηση, δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται για ζωή, που αγωνίζονται να διακριθούν με οποιαδήποτε δυσκολία και να μας κάνουν περήφανους και εμάς ως Θεσσαλούς.
Θέλω να ευχαριστήσω το Στέφανο για τον αγώνα ζωής που κάνει, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να κάνουμε πράξη, αυτό που κανονικά θα έπρεπε να κάνει η πολιτεία.
Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να σκύβει με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα και αγωνίζονται για τη ζωή. Δεν μπαίνου στο περιθώριο της ζωής και αποξενώνονται από το κοινωνικό σύνολο"

Από την πλευρά του ο αθλητής ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δωρεά του αμαξιδίου, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για την απόκτησή του , τονίζοντας πως θα τον βοηθήσει σημαντικά στην προετοιμασία του τα επόμενα χρόνια για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο, την Παραολυμπιάδα στο Τόκυο το 2020.
Διευκρίνισε δε πως το καρότσι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο, είναι στα δικά του χαρακτηριστικά και στον τρόπο του παιχνιδιού του.

Ο κ. Τσιάκος χαρακτήρισε ως «μαχητή της ζωής» τον αθλητή, επισημαίνοντας τα κάτωθι:
« Ο Στέφανος Διαμαντής είναι ένας αθλητής που έχει τιμήσει την Καρδίτσα.  Σήμερα λοιπόν δίνουμε με έναν μαχητή της ζωής, ένα αγωνιστικό αναπηρικό αμαξίδιο για να του δείξουμε τη βούλησή μας, ότι σε ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει στη ζωή δυσκολίες που για κάποιους φαίνονται ακατάβλητες, εμείς είμαστε παρόντες και βοηθάμε.
Το παράδειγμα του Στέφανου Διαμαντή πρέπει να το ακολουθήσουμε όλοι και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, να μην το βάλουμε κάτω, να αγωνιστούμε».
Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος που έκανε όπως ο ίδιος είπε το «προξενιό» στην προσπάθεια ενίσχυσης του αθλητή, συνεχάρη θερμά τους κ.κ. Αγοραστό και Τσιάκο για την άμεση ανταπόκρισή τους.
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί ο Στέφανος Διαμαντής δεν έχει εκλογική «πελατεία», δεν έχει οπαδούς, κάρτες διαρκείας για να έχει έσοδα, για να μπορέσει να συντηρηθεί η προσπάθεια του. Παρόλα αυτά η Περιφέρεια έσκυψε στο πρόβλημά του και με την πράξη της αυτή, δίνει το λαμπρό παράδειγμα, του τρόπου που πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναπληρώνει ζωτικούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής» υπογράμμισε.
 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Average: 5 (2 votes)

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%