Τρί
18
Σεπ
Εικόνα tadmin

Όνειρα γλυκά κ. Γαβρόγλου…

Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πρόσφατα ένα δήθεν νέο σχέδιο για το Λύκειο χωρίς καμία προωθητική πνοή και χωρίς τις μείζονες τομές που χρειάζεται σήμερα η εκπαίδευση στη χώρα μας

Τρί
18
Σεπ
Εικόνα tadmin

Ολοκληρωμένη αισθητική, περιβαλλοντική και βιοκλιματική αναβάθμιση κεντρικής πλατείας και κεντρικού πεζοδρόμου Καρδίτσας

του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας-περιβάλλοντος Καρδίτσας

Κυρ
02
Σεπ
Εικόνα tadmin

«Είναι ανάγκη ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής να συζητήσουν για πιθανή συνεργασία»

Επίκαιρες είναι οι αρχές και οι αξίες της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη με την οποία ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Προσθέτει, ωστόσο, πως λόγω της οικονομικής κρίσης χρειάζεται περισυλλογή και προβληματισμός για το σημερινό τους περιεχόμενο για να συγκροτηθεί μια ενιαία προοδευτική παράταξη που θα αντιμετωπίσει τις κοινωνικές ανισότητες και τις προκλήσεις.

Ο κ. Κρεμαστινός προκρίνει την ανάγκη οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας, επισημαίνοντας πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σαν μεγαλύτερο και κυβερνών κόμμα πραγματικά θέλει τη συνεργασία των δύο κομμάτων θα πρέπει ορισμένοι υπουργοί και στελέχη του να πάψουν να στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι φυσικό η δράση να προκαλεί αντίδραση και να απομακρύνει την κάθε σκέψη για συνεργασία των δύο αυτών πολιτικών χώρων».

Τετ
22
Αυγ
Εικόνα tadmin

ΜΙΚΡΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2015-2018 : ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΜΑΣ

Η ημέρα της επίσημης εξόδου της Ελλάδας από το 3ο Μνημόνιο, δίνει την αφορμή για έναν βαθύτερο απολογισμό της οκτάχρονης οικονομικής κρίσης που γνώρισε η χώρα μας και παράλληλα αποτελεί για την κυβέρνηση όχι κόκκινη γραμμή, ένα όριο που  πολλοί πίστευαν ότι δεν μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει, αλλά γραμμή εκκίνησης.   
Σάβ
04
Αυγ
Εικόνα tadmin

Η μικροπολιτική εκμετάλλευση μια τραγωδίας. του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας-περιβάλλοντος Καρδίτσας

   Τη στιγμή που η χώρα μας θρηνεί ακόμη για τις ανθρώπινες απώλειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης αλλά και των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός προκαλούν την απόλυτη θλίψη. Από τις ανεκδιήγητες και επικίνδυνες δηλώσεις του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου για τον άθεο πρωθυπουργό που προκάλεσε την καταστροφή, έως και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για  μικροπολιτική εκμετάλλευση, αποδεικνύουν πόσο εκτεθειμένη είναι κοινωνία μας στην ιδιοτέλεια και τα κατασκευασμένα ψέματα κάθε επιτήδειου. Επίσης αρκετές ψεύτικες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, χωρίς κανένας από τους υπευθύνους να προσέξει τα προφανή χαρακτηριστικά που πρόδιδαν ότι έχουν τραβηχτεί σε άλλες περιοχές του πλανήτη και σε άλλη εποχή.
Πέμ
26
Ιουλ
Εικόνα tadmin

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ 2 ΤΕΙ:: ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ? Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ 2 ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ?

ΤΟΥ Δρ. ΓΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Πρώην ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΡΙΣΕΙΣ –ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
« Η ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ».
-----------------------------------------------------------------------------
Οι  προηγούμενοι Πρόεδροι – Πρυτάνεις μετά  από διαβουλεύσεις σε 2 Συνόδους ( Λάρισας και Πάτρας), αποφασίσαμε  ομόφωνα, σε 2 βασικά  Ακαδημαϊκά θέματα τα οποία αναβάθμιζαν  και καταξίωναν τα ιδρύματα μας.:
1ον ) Τα ΤΕΙ να μετονομασθούν σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών  &
2ον ) Να δοθεί η δυνατότητα απονομής διδακτορικών από τα ΤΕΙ.
Με την επίτευξη των 2 παραπάνω στόχων  τα ιδρύματα μας :
Α) Θα αποκτούσαν τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά ενός ολοκληρωμένου Πανεπιστημίου,
Κυρ
22
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Το φλερτ με την Ακροδεξιά και η προαναγγελία αντιδράσεων «νεομακεδονομάχων»

Λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει τη διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του. Κλείνοντας το μάτι προς ακροδεξιούς τραμπουκισμούς, τόνισε ότι θα «πρότεινε» στον Αλέξη Τσίπρα «να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σάβ
21
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Η Ελλάδα στα σύνορα της δικαιοσύνης και της αδικίας

Η δικαιοσύνη προχωρά το έργο της και σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα δει τις αποκαλύψεις που ήδη έχει πάρει μια ιδέα από τις προανακριτικές και το τι έλεγαν κατηγορούμενοι και μάρτυρες.
Αν όλα αυτά συνέβαιναν στις εποχές 80 και 90 τα πράγματα θα ήταν συγκλονιστικά σήμερα.
Βλέπετε εδώ και καιρό πως έχουν καταφέρει να συγκαλύψουν έργα ανθρώπων παντοδύναμων και σε μέσα στο καθεστώς εξουσίας και διαπλοκής.
Έχουν καταφέρει τελικά να το συγκαλύψουν?  Να ρίξουν ένα πέπλο μπροστά σε αυτά που έρχονται?
Στο παρελθόν βλέπαμε προανακριτικές της μιας εβδομάδας και τις μιας ώρας με συγκλονιστικά δελτία των λίγων.. ωρών!
Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα και ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου από τα ερωτήματα απορίες.
Όλοι όμως ζητούν ένα πράγμα. Την απονομή δικαιοσύνης και της σκληρής δικαιοσύνης.
Το ζητούν επειδή κυριαρχεί η λογική της μάζας? Το ζητούν επειδή κυριαρχεί εδώ και καιρό μια έρευνα που διεξάγετε με τόμους σελίδων και πλήθος μαρτύρων?
Τρί
17
Ιουλ
Εικόνα tadmin

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ-ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΡΑΝΤΖΑ


 
Φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι, ότι το υπό συζήτηση είναι εξόχως σημαντικό και ουσιώδες. Η σπουδαιότητά του συνίσταται στο γεγονός ότι αποπειράται να ρυθμίσει ζητήματα που αφορούν στον πρώτο βαθμό οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης της κοινωνίας. Σε αυτό το επίπεδο οι έννοιες είναι πιο απλές, πιο κατανοητές και πιο άμεσες. Αν λοιπόν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε, έναν υγιή και αποτελεσματικό πρώτο βαθμό διοίκησης μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε ένα συνολικά υγιές και αποτελεσματικό πολιτικό σύστημα.

Παρ
13
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Τραπεζικά στελέχη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Έφτασε η ώρα των χρηματοδοτήσεων με συγκεκριμένα σχέδια

«Από το ζην εισερχόμαστε πλέον στην εποχή του ευ ζην» αναφέρει επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέλοντας να περιγράψει την αλλαγή σελίδας για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, μετά μία μακρά περίοδο μεγάλων δυσκολιών και προβλημάτων λόγω των επιπτώσεων της κρίσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστηματικών τραπεζών, σε πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις τους, σημειώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, έχοντας δεσμεύσει συγκεκριμένα ποσά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της τακτικής Γενικής Συνέλευσης, αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος, που συνιστά ευκαιρία και ανάσα για την ελληνική οικονομία, ώστε να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να μπορέσει να ανακάμψει μετά την πολυετή ύφεση.

Σελίδες

Εγγραφή στο