Τετ
07
Νοε
Εικόνα tadmin

Χρυσούλα Κατσαβριά: “Ο Βασίλης Μπρακατσούλας συνομίλησε με την ιστορία”

Στην τιμητική εκδήλωση για τον Βασίλη Μπρακατσούλα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακκή 3 Νοεμβρίου στο κατάμεστο Παυσίλυπο, παραβρέθηκε και μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καρδίτσας, τον Δικηγορικό Σύλλογο, την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών και φορείς της γενέτειράς του – των Καναλίων,  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Κατσαβριά, έχει ως εξής:
“Χαιρετίζω με χαρά  τη σημερινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον εξέχοντα συντοπίτη μας, τον Βασίλη Μπρακατσούλα.
Ο Βασίλης Μπρακατσούλας είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που σφράγισε με πάθος και αγωνιστικότητα τη δημόσια ζωή του τόπου μας.
Τα Κανάλια της Καρδίτσας είναι υπερήφανα για το δικό τους παιδί.
Κυρ
04
Νοε
Εικόνα tadmin

Ν. Μπάρτλε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Η εποχή των μνημονίων τελείωσε στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα προχωρά προς τα μπρος, βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Έτσι, η εποχή των μνημονίων τελείωσε στην Ελλάδα», τονίζει ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, ο Εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, έχουν πίσω τους οκτώ πραγματικά δύσκολα, οκτώ σκληρά χρόνια. Δεν ξέρω πώς θα ήταν αυτά τα χρόνια εάν δεν υπήρxε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε βέβαια πολλά τα οποία δεν κατάφεραν άλλοι να εφαρμόσουν» τονίζει ο κ. Μπάρτλε στο ΑΠΕ ΜΠΕ και προσθέτει : «Πώς θα είναι το μέλλον δεν το γνωρίζω, αλλά οι oιωνοί δεν φαίνονται κακοί. Η Ελλάδα έχει διαβεί τη βαθιά κοιλάδα των δακρύων, αλλά δεν έφτασε ακόμα στον παράδεισο, η ανεργία των νέων παραμένει υψηλή, η οικονομία δεν αναπτύσσεται όσο θα μπορούσε. Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, αλλά υπάρχουν καλά σημάδια» εκτιμά ο κ.Μπάρτλε.

Δευ
29
Οκτ
Εικόνα tadmin

Τα αληθινά στοιχεία της πραγματικής οικονομίας

Η πραγματική οικονομία της χώρα μας έχει μία ακόμα ευκαιρία έπειτα από μια δεκαετή πρωτοφανή οικονομική κρίση που βίωσε να κάνει βήματα μπροστά και να ανακτήσει σταδιακά τις τεράστιες απώλειες τζίρου, ύψους 102 δισ. ευρώ.

Δευ
22
Οκτ
Εικόνα tadmin

Η άσκηση είναι «φάρμακο» για τους καρκινοπαθείς

Οι περισσότεροι ασθενείς αγνοούν τα οφέλη που μπορεί να έχει γι αυτούς η συχνή φυσική άσκηση, όταν νέες μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι όσοι από αυτούς ασκούνται, για τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα από περίπου μια ώρα κάθε φορά, μπορούν να μειώσουν την κόπωση που αισθάνονται και να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. Αυτό έδειξε μια μεγάλη γαλλική μελέτη που παρακολούθησε για καιρό πάνω από 3.000 καρκινοπαθείς και τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO 2018) που διεξάγεται στο Μόναχο.

Οι διαπιστώσεις των επιστημόνων επιβεβαιώνουν τη θετική δράση της άσκησης τόσο σε ασθενείς στα αρχικά στάδιο της νόσου όσο και σε αυτούς με μεταστατικό καρκίνο και δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα συμπτώματα της νόσου περιορίζονται και ελέγχονται καλύτερα σε όσους ασκούνται παρά σ’ αυτούς που δεν ασκούνται.

Σάβ
20
Οκτ
Εικόνα tadmin

Αντ. Κοτσακάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβάλει, ως καταλύτης, στη διαμόρφωση του πανευρωπαϊκού προοδευτικού μετώπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβάλει, ως καταλύτης, στη διαμόρφωση του πανευρωπαϊκού προοδευτικού μετώπου: αυτό υπογραμμίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντώνης Κοτσακάς, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην ψηφοφορία για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, μιλά για συμμαχίες κοινωνικού και όχι πολιτικού χαρακτήρα, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι στη χώρα μας υπάρχει «κοινωνική πλειοψηφία με προοδευτικά, αριστερά, χαρακτηριστικά». Κάνει τη δική του ιστορική αναδρομή για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, από την ίδρυσή του ως τα μέσα της δεκαετίας του '90, τότε που το ΠΑΣΟΚ «έπαψε να είναι ΠΑΣΟΚ», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ»

Πέμ
11
Οκτ
Εικόνα tadmin

Θέσεις και προτάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πάνω στην διαβούλευση

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διεκδικεί μια δυναμική θέση στο νέο πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας όπως αυτός διαμορφώνεται στο πλαίσιο του συνολικού εγχειρήματος αναδιάταξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Βασική αρχή που διέπει την νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η παραγωγή έρευνας σε ένα μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων που καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων ανθρώπων και στηρίζουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Η Σύγκλητος αποφασίζει ότι το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο υπηρετεί επί της αρχής τα παραπάνω.
Σάβ
06
Οκτ
Εικόνα tadmin

Διεθνοποιείται το ελληνικό design και αποσπά ιδιαίτερα θετικά σχόλια

Eξω από τα όρια της ελληνικής επικράτειας, αρχίζει και "ταξιδεύει" το ελληνικό Design, όπου μέσα από στοχευμένες δράσεις του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (ΣΤΞΕ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας τα προϊόντα που παρουσιάζονται σε εκθέσεις αποσπούν ιδιαίτερα θετικά σχόλια κερδίζοντας παράλληλα τις εντυπώσεις.

Παρ
05
Οκτ
Εικόνα tadmin

Η θέση της Καρδίτσας στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βγήκε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Σάβ
29
Σεπ
Εικόνα tadmin

Εκρηκτικό μίγμα η γήρανση του πληθυσμού με την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Από δυσοίωνα έως και αρκετά ανησυχητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Τα συστηματικά χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής μετασχηματίζουν τη σύνθεση της ηλικιακής πυραμίδας. Η σημαντικότερη αλλαγή θα είναι ίσως η μεγάλη μετάβαση προς έναν κατά πολύ γηραιότερο πληθυσμό, κάτι που είναι ήδη εμφανές σε αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αυτά επισημαίνει η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία εν όψει της 1ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, και τονίζει πως η υπογεννητικότητα είναι χρόνιο πρόβλημα για την πατρίδα μας.

Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

Άρθρο του Δ. Βέττα στο ΑΠΕ: Να επανυπολογισθούν οι οφειλές στον ΟΑΕΕ

Του Δημήτρη Βέττα *

Η σοβαρότερη συνέπεια που προέκυψε τα χρόνια της κρίσης για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες είναι το χρέος προς τρίτους. Τμήμα του χρέους αυτού και οι οφειλές στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), οι οποίες αποτελούν για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων των επιχειρήσεων ένα τεράστιο αγκάθι.

Σελίδες

Εγγραφή στο