Σάβ
21
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Η Ελλάδα στα σύνορα της δικαιοσύνης και της αδικίας

Η δικαιοσύνη προχωρά το έργο της και σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα δει τις αποκαλύψεις που ήδη έχει πάρει μια ιδέα από τις προανακριτικές και το τι έλεγαν κατηγορούμενοι και μάρτυρες.
Αν όλα αυτά συνέβαιναν στις εποχές 80 και 90 τα πράγματα θα ήταν συγκλονιστικά σήμερα.
Βλέπετε εδώ και καιρό πως έχουν καταφέρει να συγκαλύψουν έργα ανθρώπων παντοδύναμων και σε μέσα στο καθεστώς εξουσίας και διαπλοκής.
Έχουν καταφέρει τελικά να το συγκαλύψουν?  Να ρίξουν ένα πέπλο μπροστά σε αυτά που έρχονται?
Στο παρελθόν βλέπαμε προανακριτικές της μιας εβδομάδας και τις μιας ώρας με συγκλονιστικά δελτία των λίγων.. ωρών!
Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα και ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου από τα ερωτήματα απορίες.
Όλοι όμως ζητούν ένα πράγμα. Την απονομή δικαιοσύνης και της σκληρής δικαιοσύνης.
Το ζητούν επειδή κυριαρχεί η λογική της μάζας? Το ζητούν επειδή κυριαρχεί εδώ και καιρό μια έρευνα που διεξάγετε με τόμους σελίδων και πλήθος μαρτύρων?
Τρί
17
Ιουλ
Εικόνα tadmin

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ-ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΡΑΝΤΖΑ


 
Φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι, ότι το υπό συζήτηση είναι εξόχως σημαντικό και ουσιώδες. Η σπουδαιότητά του συνίσταται στο γεγονός ότι αποπειράται να ρυθμίσει ζητήματα που αφορούν στον πρώτο βαθμό οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης της κοινωνίας. Σε αυτό το επίπεδο οι έννοιες είναι πιο απλές, πιο κατανοητές και πιο άμεσες. Αν λοιπόν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε, έναν υγιή και αποτελεσματικό πρώτο βαθμό διοίκησης μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε ένα συνολικά υγιές και αποτελεσματικό πολιτικό σύστημα.

Παρ
13
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Τραπεζικά στελέχη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Έφτασε η ώρα των χρηματοδοτήσεων με συγκεκριμένα σχέδια

«Από το ζην εισερχόμαστε πλέον στην εποχή του ευ ζην» αναφέρει επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέλοντας να περιγράψει την αλλαγή σελίδας για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, μετά μία μακρά περίοδο μεγάλων δυσκολιών και προβλημάτων λόγω των επιπτώσεων της κρίσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστηματικών τραπεζών, σε πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις τους, σημειώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, έχοντας δεσμεύσει συγκεκριμένα ποσά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της τακτικής Γενικής Συνέλευσης, αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος, που συνιστά ευκαιρία και ανάσα για την ελληνική οικονομία, ώστε να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να μπορέσει να ανακάμψει μετά την πολυετή ύφεση.

Τετ
11
Ιουλ
Εικόνα tadmin

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εντός των ημερών ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1» με νέες θεσμικές παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση, για τις οποίες είχαμε ακούσει πάρα πολλά το προηγούμενο διάστημα από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη!

Δευ
09
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Η διαχρονικά προβληματική σχέση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

Τη διαχρονικά προβληματική σχέση που έχει στην Ελλάδα η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, αλλά και την επιδείνωση αυτής, από το 2009 και το ξέσπασμα της κρίσης, διαπιστώνει έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Όπως αναφέρει το ΙΟΒΕ, αυτή τη στιγμή, οι άνεργοι απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης και μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών ανέρχονται στους 250.000-260.000, ενώ συνολικά, ο αριθμός των πτυχιούχων το 2017 ανήλθε στα 2,12 εκατομμύρια (το 2001 ήταν 1,18 εκατομμύρια).

Μετά την κρίση --από το 2009 και έπειτα-- τα ποσοστά ανεργίας των πτυχιούχων υπερδιπλασιάστηκαν (από 7% σε 17,1% το 2017), παραμένουν ωστόσο τα χαμηλότερα, συγκρίνοντας τα αντίστοιχα ποσοστά με αποφοίτους λυκείου και δημοτικού. Κάπως πιο εύκολη είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όσους έχουν μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές, καθώς το ποσοστό ανεργίας έχει διαμορφωθεί περίπου στο 10% το 2017, έναντι 7% το 2009.

Τρί
03
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΤΑ Του Φώτη Αλεξάκου Δημάρχου Καρδίτσας

Υπάρχει ίσως η αντίληψη σε ικανό αριθμό δημοτών ότι το νοικοκύρεμα και η βελτίωση των οικονομικών του Δήμου τους, δεν τους αφορά. Ότι είναι μια εσωτερική υπόθεση των Δημοτικών αρχών και ακόμη χειρότερα ένα πεδίο αντιπαράθεσης συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Το νοικοκύρεμα και η εξ αυτού οικονομική εξυγίανση ενός Δήμου είναι το Α και τα Ω για τις περισσότερες πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν όφελος υπέρ των δημοτών.
 
Τρί
03
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου -Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας: «Σταθερός και αξιόπιστος μοχλός για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας».

«Σταθερός και αξιόπιστος μοχλός για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας».
Η οικονομία ανακάμπτει και εισέρχεται δυναμικά σε τροχιά ανάπτυξης. Η επιχειρηματικότητα στον ιδιωτικό, τον κοινωνικό και το δημόσιο τομέα είναι το όχημα της χώρας για την αύξηση της απασχόλησης και του εισοδήματος. Πολλοί, παγιδευμένοι σε ιδεολογικά στερεότυπα ή μύχιες επιδιώξεις για επιστροφή στην περίοδο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, υποτιμούν τις θυσίες του ελληνικού λαού και εστιάζουν μόνο στα ζητήματα φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Όχι πως δεν αποτελούν ζητήματα προς εξέταση αλλά εκείνο που, πρωτίστως τώρα, έχει σημασία είναι να γυρίσει ο τροχός. Και το απαραίτητο λιπαντικό για το γύρισμα του τροχού είναι, σε κάθε περίπτωση, η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρηματικών σχεδίων.
Κυρ
24
Ιουν
Εικόνα tadmin

Μακεδονία ξακουστή, κυβέρνηση κατάπτυστη Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου

Μακεδονία ξακουστή, κυβέρνηση κατάπτυστη 

Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου

Δικηγόρου

Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας

Κυρ
24
Ιουν
Εικόνα tadmin

ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Του Δομήνικου Βερίλλη

Σαν σήμερα, στις 16 Ιουνίου του 1913 (με το παλαιό ημερολόγιο -29
Ιουνίου με το σημερινό, το νέο, ημερολόγιο)ξεκίνησε ο Β΄Βαλκανικός
πόλεμος που διήρκησε έως τις 31 Ιουλίου του 1913.

Σάβ
23
Ιουν
Εικόνα tadmin

Χρυσούλα Κατσαβριά ''αυτοδύναμη και καθαρή έξοδο στις αγορές και το τέλος της επιτροπείας''

Κυρία Κατσαβριά, σήμερα στο eurogroup κρίνεται το θέμα του χρέους
Συνέντευξη της κ. Χρυσούλας Κατσαβριά - Σιωροπούλου στον "Πρωινό Τύπο"

 

Είναι αλήθεια πρόκειται για την τελευταία πράξη του μνημονιακού δράματος! Είναι η ώρα των δανειστών να αποδείξουν ότι είναι εταίροι. Να αναλάβουν το δικό τους χρέος απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες, που με μεγάλες θυσίες ανταποκρίθηκαν ακόμα και στις πιο σκληρές, θα έλεγα και βάναυσες απαιτήσεις τους. Έχω την πεποίθηση ότι την ώρα που θα διαβάζονται τούτες οι γραμμές, θα έχουν βγει πολύ καλές ειδήσεις από το Eurogroup για το ζήτημα του χρέους. Είμαστε πλέον  μια ανάσα από την αυτοδύναμη και καθαρή έξοδο στις αγορές και το τέλος της επιτροπείας. Σε δυο μήνες ακριβώς, η χώρα ανακτά την ισοτιμία της στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.

 

Σελίδες

Εγγραφή στο