Κυρ
22
Απρ
Εικόνα tadmin

«Άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς συμψηφισμούς»

Την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητάει η κυβέρνηση με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Απορρίπτει ως «απαράδεκτη» κάθε αναφορά σε ανταλλαγή ή συμψηφισμό με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ παράλληλα σημειώνει πως κρατάει το θετικό σκέλος των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, περιμένοντας ωστόσο όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και προσθέτει:

Κυρ
22
Απρ
Εικόνα tadmin

Νίκη σταθμός για την ΑΣΑ με 1-0 τον Πανσερραϊκό

Η Αναγέννηση  σταθεροποίησε σήμερα με την νίκη  εντός έδρας και  κόντρα με τις Σέρρες την μαθηματική παραμονή της σε γραμμή ασφαλείας στον βαθμολογικό πίνακα.

ΣΚΟΡΕΡ: 54′ Παπαευθυμίου πλασέ

Κυρ
22
Απρ
Εικόνα tadmin

Με Λιτανεία της Κάρας του Αγίου Σεραφείμ και αρτοκλασία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις παράκλησης κλήρου και λαού της Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκαν οι παρακλήσεις με Λιτανεία της Τίμιας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ  και αρτοκλασία στην Καρδίτσα.
 Το πρωί τελέσθει Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου, μετά των Ιερέων και Διακόνων.
ακολούθησε Λιτάνευσις τιμίας κάρας του εορταζομένου αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού. Ιερά Αρτοκλασία εις την  Κεντρικήν Πλατείαν της πόλεως Καρδίτσης.

Σάβ
21
Απρ
Εικόνα tadmin

6 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) σε Άμφισσα, Βόλο, Θήβα, Λαμία και Λάρισα Άμεσα νέες ΤΟΜΥ και σε Χαλκίδα, Καρδίτσα και Τρίκαλα

Η έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας στην χώρα, σηματοδοτεί την καινούρια πορεία του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει ως άξονες την επένδυση στην υγεία των πολιτών, την αποτροπή της ασθένειας και την φροντίδα των αδύναμων και χρονίως πασχόντων. Στον πυρήνα αυτής της μετάβασης βρίσκεται η διεπιστημονική Ομάδα Υγείας, που αποτελείται από ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικό προσωπικό, επιστήμονες που καλούνται να ανταποκριθούν δημιουργικά στις νέες προκλήσεις.

Σάβ
21
Απρ
Εικόνα tadmin

Οι γαλλικές φρεγάτες αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Εκτός από τον ισχυρό συμβολισμό ότι το Παρίσι βρίσκεται στο πλευρό της Αθήνας στο ζήτημα της κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο, η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών έχει και πρακτικό αποτέλεσμα.

Οι δύο γαλλικές φρεγάτες Fremm ανεβάζουν κατακόρυφα τις δυνατότητες του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Αιγαίο. 

Οι φρεγάτες θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, με τον πλήρη εξοπλισμό τους, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και υψηλής ακρίβειας και εμβέλειας αντιαεροπορικών συστημάτων. Η απόφαση αυτή για leasing ελήφθη από τους Γάλλους ως αναγνώριση της επείγουσας ανάγκης του ΠΝ να διατηρήσει τη δυνατότητα παρέμβασής του στο Αιγαίο, κυρίως όμως στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σάβ
21
Απρ
Εικόνα tadmin

Στην Καρδίτσα το Λείψανο του Πολιούχου Σεραφείμ

H υποδοχή τιμίας κάρας έναντι ξενοδοχείου ΑΡΝΗ και Λιτάνευσις αυτής.
ενώ η λιτανευτική πομπή εφτασε εις Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης και  ακολουθησε τέλεσις του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Παρ
20
Απρ
Εικόνα tadmin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καρδίτσας όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 20/4 η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων  κ. Φωτεινή Κούβελα στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην πόλη μας για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του “Κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο Θεσσαλίας” του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας.
            Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσιαβριά, η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Σωτηρία Μπακαλάκου, η υπεύθυνη του Κ.Γ.Κ .κ. Καίτη Βελεσιώτου και το στέλεχος της Γ.Γ.Ι.Φ. κ. Εύα Σπαθάρα.
Παρ
20
Απρ
Εικόνα tadmin

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ Η Καρδίτσα υποδέχεται την τιμία κάρα Του πολιούχου και προστάτου της Αγίου Σεραφείμ

Πανηγυρίζει το Σάββατο 21 Απριλίου και την Κυριακή (των Μυροφόρων) 22 Απριλίου η πόλη της Καρδίτσας και η Ιερά Μητρόπολή μας, τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, τον άγιο και προστάτη της ιερομάρτυρα Σεραφείμ.
Το πρόγραμμα των εφετινών εκδηλώσεων έχει ως εξής.
Σαββατον 21 Απριλίου (παραμονή εορτής)
Ώρα 7:00΄π.μ. Μετακομιδή τιμίας κάρας αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ εις γενέτειράν του Πεζούλαν Αγράφων και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου εις τον εκεί ομώνυμον Ιερόν Ναόν τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και των εκ των πέριξ χωρίων πιστών.
Ώρα 5:00΄μ.μ. Μετακομιδή τιμίας κάρας εις Προσκυνηματικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Προσκύνησις και Δέησις εις τον τόπον του Μαρτυρίου.
Παρ
20
Απρ
Εικόνα tadmin

Εκπαιδευτική ενότητα για τις πρακτικές & προσεγγίσεις αξιοποίησης της βιομάζας

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018,  διοργανώθηκε εκπαιδευτική ενότητα στο πλαίσιο του έργου INTENSSS-PA. Αντικείμενο της εκπαίδευσης ήταν οι πρακτικές και προσεγγίσεις αξιοποίησης της βιομάζας.
 
Κατά τη διάρκεια της ενότητας παρουσιάστηκε η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτου και συζητήθηκε η υποχρεωτική εγγραφή  των φορέων που διαχειρίζονται βιομάζα, σε αυτό. Παρουσιάστηκαν επίσης πρακτικές που εφαρμόζονται για τη διαχείριση της αστικής κλαδονομής (τα υπολείμματα από κλαδέματα και άλλες κηπουρικές εργασίες σε αστικές και περί-αστικές περιοχές)

Παρ
20
Απρ
Εικόνα tadmin

Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για εργαζόμενους και ανέργους

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας υλοποιεί ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. 

Σελίδες

Εγγραφή στο