Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Αναχώρησαν 177 πρόσφυγες για οικογενειακή επανένωση στη Γερμανία

Σήμερα το πρωί αναχώρησαν με ειδική πτήση τσάρτερ από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας προς το Μόναχο της Γερμανίας, οι πρώτοι 177 άνθρωποι, οι οποίοι θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία.

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Σύλληψη Δύο Ατόμων Στην Περιοχή Των Τρικάλων, Κατηγορούμενα Για Παράβασης Του Νόμου Περί Ναρκωτικών Και Του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθησαν, χθες (14-10-2018) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, δύο άτομα, ηλικίας 27 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα.

 

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Ο Υφ. Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, στηρίζει την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για τον τερματισμό της εκτροφής παραγωγικών ζώων σε κλουβιά

Στην ανάγκη τερματισμού της εκτροφής παραγωγικών ζώων σε κλουβιά σε ολόκληρη την Ε.Ε. αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση έναρξης της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Τέλος στα Κλουβιά» στην Ελλάδα.

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ ξεκινούν στο προσεχές διάστημα για την Π.Ε. Καρδίτσας

Κώστας Αγοραστός: Η συνεργασία με τον Μητροπολίτη κκ. Τιμόθεο αποφέρει έργα χρήσιμα για τον άνθρωπο


 

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση (ΚΟΒ) Σέκλιζας οργάνωσε πολιτική εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ το Σάββατο 13 Οκτώβρη στο Κέντρο πολλαπλών χρήσεων της Σέκλιζας.

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Αναζήτηση προσωπικού Για την κάλυψη των αναγκών του Έργου «Accommodation and Assistance to asylum seekers and refugees in Karditsa»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, «Accommodation and Assistance to asylum seekers and refugees in Karditsa» (αρ. σύμβασης GRC01/2018/0000000148/001), το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΑΝΚΑ Α.Ε. προτίθεται να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό με συμβάσεις εργασίας έως τη λήξη του έτους (31/12/2018), με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων πρακτικής Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνεται ότι την   17η - 18η -19η -16η&23η  Οκτωβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη- Πέμπτη – Παρασκευή & Τρίτη αντίστοιχα και ώρα 14:00 μ.μ στα εργαστήρια του    2ο Ε.Κ (πρώην 2ο Σ.Ε.Κ ) Ν. Ιωνίας  Τέρμα Παναγούλη  -Βόλος θα πραγματοποιηθούν  οι εξετάσεις πρακτικού μέρους  δυνάμει της ΚΥΑ 4260/Β/06-12-2017   σε συνέχεια του Κανονισμού  2015/2067 Ε.Ε για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας Τεχνικών Ψυκτικών Εγκαταστάσεων   (Αρχιτεχνιτών  &  Πιστοποιητικών  II) και θα συμμετέχουν  οι κάτωθι υποψήφιοι σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: 

 

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Οδηγούς κίνησης παιδιών σε πεζοδρόμια σχολείων τοποθέτησε ο Δήμος Καρδίτσας Η παρέμβαση έχει πιλοτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ασφαλέστερη πρόσβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες

Η ασφαλής μετακίνηση των πεζών αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη βιωσιμότητα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Τα σχολικά συγκροτήματα, αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία, καθώς σχετίζονται με αυτά πολλές κοινωνικές ομάδες, γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδιά - μαθητές, με τους τελευταίους να συνιστούν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας των σχολικών συγκροτημάτων και της σημασίας της εξασφάλισης της κίνησης των παιδιών-μαθητών, τα οποία επιπλέον χαρακτηρίζονται από μία ιδιάζουσα κυκλοφοριακή συμπεριφορά, ο Δήμος Καρδίτσας δίνει έμφαση σε παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ασφαλέστερη μετακίνηση των παιδιών - μαθητών από και προς το σχολικό χώρο.

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Η κυβέρνηση υλοποίησε κορυφαίες, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να συνεχιστούν

«Η κυβέρνηση υλοποίησε κορυφαίες, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν στη χώρα και σε αυτές εννοώ οπωσδήποτε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα, με ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Την ύπαρξη για πρώτη φορά κτηματολογίου στη χώρα, την ύπαρξη δασικών χαρτών. Τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το πεδίο της κοινωνικής προστασίας, τη θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και ενός σοβαρού πλέγματος προστασίας για το παιδί, που, επίσης, δεν υπήρχε στη χώρα αυτή παραδοσιακά» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8».

Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,809 δισ ευρώ το εννεάμηνο στον προϋπολογισμό

Πρωτογενές πλεόνασμα 4,809 δις ευρώ παρουσίασε ο προυπολογισμός το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2018, υπερβαίνοντας σημαντικά τον στόχο που είχε τεθεί για πρωτογενές πλεόνασμα 2,521 δις ευρώ. Το ίδιο διάστημα πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχονταν σε 4,542 δις ευρώ.

Σελίδες

Εγγραφή στο