Δευ
23
Απρ
Εικόνα tadmin

Ημερίδα «Η τραγωδία των κοινών - Μία διαχρονική τραγωδία» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σάβ
21
Απρ
Εικόνα tadmin

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕ στις Βυζαντινές διαδρομές στον νομό Καρδίτσας

Ο κάθε τόπος έζησε τις δικές του μοναδικές στιγμές, οπότε ο χρόνος αποτύπωσε ανεξίτηλα τα σημάδια του και άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Ένα ταξίδι στα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία του νομού Καρδίτσας με αναφορά σε τρεις εποχές, επιχειρεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ με στοιχεία της Σταυρούλας Σδρόλια, προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Τρεις είναι αυτές οι εποχές για την περιοχή της Καρδίτσας, όπως προκύπτει από τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά της μνημεία: ο 13ος αιώνας, ο 16ος και ο 19ος. Στους ναούς και στα μοναστήρια, έχουν αποτυπωθεί περισσότερο από αλλού όλες οι σημαντικές στιγμές της ιστορίας της περιοχής της Καρδίτσας και συνιστούν ένα ενδιαφέρον και ευδιάκριτο σύνολο μέσα στο μνημειακό πλούτο του ελληνικού χώρου.

Παρ
20
Απρ
Εικόνα tadmin

14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BACKGAMMONΗ 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Backgammon-Domain Monsieur Nicolas που διοργανώνει ο Όμιλός μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/4.
Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Σταύρος Τσολάκος επιτυγχάνοντας το απόλυτο των τεσσάρων νικών. Ακολούθησαν οι Μιχ.Χριστοφοράκης, Χρ. Γρούτσος και Χρ. Νταλανίκας, με μία ήττα στο ενεργητικό τους.
Πέμ
19
Απρ
Εικόνα tadmin

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕ.Φ.Κ.Κ

Η Λέσχη Φωτογραφίας κ΄ Κινηματογράφου Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα fplus, διοργανώνουν το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 18:00, σεμινάριο φωτογραφίας δρόμου με εισηγητή τον Ανδρέα Κατσάκο.

Πέμ
19
Απρ
Εικόνα tadmin

Τριπλή δράση από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) την Κυριακή 22 Απρίλη

Τριπλή δράση από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) την Κυριακή 22 Απρίλη.
Δευ
16
Απρ
Εικόνα tadmin

Θεατρική παράσταση "Η τράπεζα" σε Αμφιθέατρο Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

Η θεατρική ομάδα του Πρότυπου Εκπαιδευτικού Οργανισμού “Κέντρον” παρουσίασε τη θεατρική παράσταση “Τραπεζαρία” του A.R Gurnay στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Ανδρέου.

Κυρ
15
Απρ
Εικόνα tadmin

Έκθεση με έργα αγιογραφίας του Ιωάννη Τρούκη λειτουργεί καθημερινά στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη

Έκθεση με έργα αγιογραφίας του Ιωάννη Τρούκη λειτουργεί καθημερινά στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη (Εμπορικό Κέντρο 1ος όροφος), ως την Κυριακή 15 Απριλίου. Η έκθεση φιλοξενεί 33 έργα αγιογραφίας του σημαντικού και μεγάλου εικαστικού, σε ένα χώρο όπου δεσπόζει παντού η ποιητική ζωγραφική ματιά του Ιωάννη Τρούκη. «33 μορφές του Χριστού, που εκφράζουν η κάθε μία μορφή κι ένα χρόνο, ίσως κι  ένα ευαγγέλιο… που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα, το μεγαλείο, το φως…».

Παρ
13
Απρ
Εικόνα tadmin

Γιώργος Γελαράκης , Λευτέρης Παπακώστας , Παύλος Κωσταντάκος Live

Σάββατο 14 Απριλίου

STOA ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ώρα έναρξης: 22.30

Τρί
10
Απρ
Εικόνα tadmin

Συναυλία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας

Την Τετάρτη 11 Απριλίου και ώρα 8.00 στην Κεντρική Πλατεία 

Συναυλία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου 

του Δήμου Καρδίτσας

-Συμμετέχει εθελοντικά το μουσικό σχήμα “Απόηχος”ενώ την πρωτοβουλία στηρίζουν τα καταστήματα εστίασης & αναψυχής της πλατείας 

- Καλούνται οι συμπολίτες να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής

Τετ
04
Απρ
Εικόνα tadmin

Πρώτη πανελλαδική επιστημονική έρευνα για την Ελληνίδα Αγρότισσα

Πρώτη πανελλαδική επιστημονική έρευνα για την Ελληνίδα Αγρότισσα: Πρώτη επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην Ζαγορά από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και τον Α.Σ. Ζαγοράς – ΖΑΓΟΡΙΝ.

 

Σελίδες

Εγγραφή στο