Δευ
15
Οκτ
Εικόνα tadmin

Παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Καρακιόλη «Φίλιππος Β ΄, ο μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων»

 

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Παύλου Καρακιόλη «Φίλιππος Β΄, ο Μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων» διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημόνων Ν. Καρδίτσας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 18/10/2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ».

Την εισηγητική ανάλυση στην παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο φιλόλογος – συγγραφέας Ευάγγελος Ντελής, ενώ την συζήτηση θα διευθύνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μανώλης Στεργιόπουλος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα αποδώσει η ηθοποιός του Θεάτρου Όψεις Βασιλική Μακρή.

Η συνολική έρευνα του έργου αναφέρεται στον πολυτάραχο βίο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β΄. Στο ενεργητικό του 17ου βασιλιά της Μακεδονίας πιστώνεται η μεγάλη διαμετρική αλλαγή που δημιούργησε ο ίδιος στα θεμέλια του ελληνικού έθνους, η οποία πρόσφερε στην ένωση των πολιτειών ένα ευρύτερο πεδίο ανάπτυξης. Ενώ παράλληλα διευρύνοντας τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας κατέστη βασικός παράγων στην αναμόρφωση της ιστορίας του κόσμου. Αρχίζοντας την πανελλήνια συνταρακτική του πορεία από τα Θηβαϊκά χρόνια, την Πέλλα, τη Θράκη, το Κρόκιο πεδίο, τη Χαιρώνεια, το συνέδριο της Κορίνθου, όπου σύσσωμοι οι αντιπρόσωποι τον ανακήρυξαν αρχιστράτηγο των Ελλήνων, έως την πρόωρη θανάτωσή του στην παλαιά πρωτεύουσα των Μακεδόνων (Αιγές).

Στην τελευταία θεματική ενότητα του έργου γίνεται συνοπτική αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης όπου πρόσφατα οι σκαπανείς έφεραν στην επιφάνεια από τον τύμβο του λόφου Καστά.

Αναλύοντας προσεκτικά την εξέλιξη της έρευνας και συσχετίζοντας τα ιστορικά γεγονότα για τη συναγωγή αντικειμενικών συμπερασμάτων, προκύπτει άμεσα η επαναδιατύπωση του ερωτήματος που διαχρονικά απασχολεί την εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα σχετικά με την τύχη της σορού του Μ. Αλεξάνδρου.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα

Ο Παύλος Καρακιόλης γεννήθηκε το 1946 στο χωριό Βαμβακόφυτο του Νομού Σερρών. Οι δύσκολες μεταπολεμικές συνθήκες στην ύπαιθρο εκείνης της περιόδου τον ανάγκασαν το 1961 να έρθει για αναζήτηση καλύτερης τύχης στην Αθήνα.

Στην Αθήνα εργάζεται και παράλληλα φοιτά στο πρώτο νυχτερινό γυμνάσιο το οποίο τελειώνει το 1968. Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ασχολείται ως επιμελητής βιβλίων και βιβλιοθηκών, αργότερα συνεργάζεται με διάφορα πνευματικά ιδρύματα υπό την εποπτεία του δημοσίου, με σπουδαιότερο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Η συγγραφική του δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια είναι στοχευμένη στην έρευνα και στη μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορικής Γραμματείας. Έχει παρουσιάσει τα έργα «Μικρή αναφορά στους δημιουργούς της ιστορίας» (2005), «Μακεδονία: θρυλική πορεία από τα βάθη των αιώνων» (2012) και «Φίλιππος Β΄ ο μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων» (2017).

Αρκετά άρθρα του σχετιζόμενα με τη Μακεδονία έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο και σε επιστημονικά περιοδικά.


 
Τρί
09
Οκτ
Εικόνα tadmin

Δήμος Σοφάδων: Εκπαιδεύοντας μέσω της τέχνης

Ο Δήμος Σοφάδων και τη φετινή χρονιά σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης, συνδημότισσα, ζωγράφο Βούλα Δόγια προσκαλεί παιδιά και εφήβους να γνωρίσουν τον κόσμο της ζωγραφικής μέσα από τη δυνατότητα εκπαιδευτικών επισκέψεων στο εργαστήριο της καλλιτέχνιδας.

Τρί
09
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ

ΚΟΒ ΣΕΚΛΙΖΑΣ

 

Δευ
08
Οκτ
Εικόνα tadmin

Εrasmus + Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο “REFUGEES ARE PARENTS PROVIDING LEARNING SKILLS ABOUT GENERATING SOLUTIONS OF REFUGEE PARENTS FACING TO EDUCATIONAL PROBLEMS OF THEIR CHILDREN ”

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο “REFUGEES ARE PARENTS PROVIDING LEARNING SKILLS ABOUT GENERATING SOLUTIONS OF REFUGEE PARENTS FACING TO EDUCATIONAL PROBLEMS OF THEIR CHILDREN ” - με κωδικό 2017-1-TR01-KA204-045870 - που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας μέσω του ERASMUS+, πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2018 στο Gabrovo της Βουλγαρίας η τρίτη εταιρική συνάντηση του προγράμματος.
Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού Module το οποίο θα αναπτύσσει τους πρόσφυγες γονείς και θα τους φέρνει σε ένα επίπεδο, στο οποίο θα μπορέσουν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες στον τομέα της μάθησης, να γίνουν αυτοσυντηρούμενα άτομα, να ευαισθητοποιηθούν, καθώς και να γίνουν ενεργοί γονείς στην εκπαίδευση των παιδιών τους
Δευ
08
Οκτ
Εικόνα tadmin

Υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Την ολοκλήρωση του πλαισίου ρυθμίσεων που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αστέριος Πιτσιόρλας, καθώς και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Υφυπουργός Κώστας Στρατής.
Η Ενιαία Τιμή Βιβλίου είχε καταργηθεί το 2014 για όλες τις κατηγορίες βιβλίων πλην των λογοτεχνικών. Με το νόμο 4549/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της 4ης αξιολόγησης, η Ενιαία Τιμή επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων. Έτσι προστατεύεται πλέον η πολυμορφία και η ποικιλία της εκδοτικής παραγωγής, τα δύσκολα και μη εμπορικά βιβλία, καθώς και τα μικρά βιβλιοπωλεία, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν υποστεί τις βαριές συνέπειες ενός άνισου ανταγωνισμού.
Τετ
03
Οκτ
Εικόνα tadmin

Bike Odyssey: n.1 στον κόσμο!

Είναι γεγονός!!! Το Bike Odyssey είναι πλέον και επίσημα στο καλεντάρι των αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΠοδηλασίαςΟ μεγαλύτερος και δυσκολότερος αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στην Ελλάδα, και ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο, είναι πλέον επίσημος αγώνας της UCI, ως φυσικό αποτέλεσμα της ιδιαιτερότητας του, της μοναδικής εμπειρίας που μόνο αυτός μπορεί να προσφέρει και της απήχησης και δημοφιλίας  του στην ποδηλατική αλλά και την αθλητική γενικότερα κοινότητα ανά τον κόσμο.

Τετ
03
Οκτ
Εικόνα tadmin

Η Καστανογιορτή Στον Ελληνόπυργο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ»

 

Δευ
01
Οκτ
Εικόνα tadmin

Σχεδία-σε μαζί μας ΜΑΖΙ φωτίζουμε & αλλάζουμε Ζωές

Για ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, από τις 5μμ μέχρι και τις 8μμ, μπορείς κι ΕΣΥ να γίνεις μέρος της Ιστορίας ενός από τα πιο σημαντικά περιοδικά που βρίσκεις στη χώρα μας. Στην Οικογένεια του #echaritygr αγαπάμε να τολμάμε και ανοίγουμε τον Οκτώβρη με ένα ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ και βαθιά ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ Εργαστήριο.

Παρ
28
Σεπ
Εικόνα tadmin

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ 3 η εκπομπή «ΣουΚουΤου του ΑΠουΘου».Με έντονο άρωμα Καρδίτσας.

Ένα Νεανικό πολιτιστικό μαγκαζίνο! Όπου φοιτητές και φοιτήτριες της σχολής  θα μας παρουσιάζουν και θα συμμετέχουν σε δράσεις μαθήματα  εκδηλώσεις παραστάσεις των Τμημάτων της Σχολής, της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας.

Η  εκπομπή «ΣουΚουΤου του ΑΠουΘου» απευθύνεται κυρίως σε νέες και νέους, όχι μόνο φοιτητές αλλά και μαθητές που ετοιμάζονται να επιλέξουν μια ανάλογη Σχολή. Μέσα από τα μάτια συνομηλίκων τους μαθαίνουν για την Σχολή Καλών Τεχνών, ως πάροχο γνώσεων περί τέχνης και παράλληλα παρακολουθούν τη συμμετοχή των συνομηλίκων τους στα καλλιτεχνικά τεκταινόμενα της πόλης, όχι μόνο ως θεατές, αλλά και ως δρώντες! Φυσικά, δεν αποκλείονται οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες θεατών της  εκπομπής, μιας και οι καλλιτεχνικές δράσεις τις οποίες θα παρακολουθούν οι φοιτητές, θα καλύπτουν διαφορετικά είδη, υφολογίες και καλλιτεχνικά στυλ, για όλες τις ηλικίες.

Παρ
28
Σεπ
Εικόνα tadmin

Παρουσίαση του βιβλίου «Φίλιππος Β ΄, ο μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων» στην Καρδίτσα

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημών του Νομού, σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΑΚΙΟΛΗ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, Ο Μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων».

Σελίδες

Εγγραφή στο