ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Απεργιακή συγκέντρωση στη κέντρική πλατεία διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΜΕ Καρδίτσας συμμετέχοντος στην 24ωρη απεργία που κύρηξε για σήμερα η ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, μετα την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΜΕ Σιώκος Μιχάλης.

Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους απολυμένους της ΕΡΤ και τις χιλιάδες άλλους συναδέλφους που μπήκαν στη σειρά της απόλυσης από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ο ήχος στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μπορεί να κλείσει, αλλά η φωνή των εργαζομένων και του λαού, είναι τέτοια που δεν μπορεί να σταματήσει να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα. Χρειάζεται να εκφραστεί από όλον τον λαό η αλληλεγγύη του. Η ΕΡΤ, ανήκει σε όλο τον λαό, δεν είναι βιλαέτι ούτε του Κεδίκογλου ούτε του Σαμαρά.
Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν είναι μόνοι τους αυτή τη στιγμή γιατί η υπόθεση ΕΡΤ, η υπόθεση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού, όλων των εργαζομένων, αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την φίμωση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού 902 που έγινε με σκοπό να μην ακούγεται η φωνή των απεργών της ΕΡΤ και του λαού που αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική.
Θέλουμε να καταδικάσουμε την απαράδεκτη, την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε λουκέτο την ΕΡΤ, που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ένα έμψυχο δυναμικό που είναι και έμπειρο, είναι καταρτισμένο, μπορεί να αναπτύξει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, η καθημερινή ψυχαγωγία, να μπαίνει στο σπίτι του κάθε εργαζόμενου, της κάθε λαϊκής οικογένειας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να παραχωρήσει και τυπικά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας στους μεγαλέμπορους της παραπληροφόρησης. Η κατάπτυστη απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ανεξάρτητα από τη χρήση της από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση των τριών λειτουργεί ως όργανο της ολιγαρχίας του πλούτου.
Η τρικομματική κυβέρνηση, με την ενέργειά της να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ξετυλίγει το κουβάρι για νέα επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης. Πιστή στο δόγμα "Νόμος και Τάξη", με συνοπτικές διαδικασίες, επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων ώστε να ανοίξει το δρόμο για να βρει νέα κερδοφόρα πεδία το κεφάλαιο, βάζοντας χέρι στη δημόσια περιουσία τους.

Η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ξεπερνά κάθε όριο. Πώς γίνεται να συμμετέχεις στη συγκυβέρνηση, να συναποφασίζεις και ταυτόχρονα να αμφισβητείς τις αποφάσεις αυτές; Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν αυτό που και οι πέτρες ξέρανε; Ότι δηλαδή η ΕΡΤ με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνταν στο κλείσιμο; Για να γίνει αυτό που ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου, ένας σύγχρονος τάχα, δημόσιος φορέας ο οποίος θα ωφελήσει τα συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών που αντιμετωπίζουν της συνέπειες της κρίσης.
Ο ρόλος του καλού και του κακού αστυνομικού, που παίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, είναι για να παραπλανήσουν, να κοροϊδέψουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού που βασανίζεται από τις πολιτικές που συναποφασίζουν με τους συμμάχους τους ΕΕ και ΔΝΤ.
Η Κομισιόν, επικροτώντας την αντιλαϊκή πολιτική, τα λουκέτα και τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο που ξεκινούν με την ΕΡΤ, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η απόφαση των ελληνικών αρχών εντάσσεται στο πλαίσιο των μεγάλων και απαραίτητων προσπαθειών που καταβάλλουν για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα».
Υποκριτικά εκφράζει κατανόηση στη «δύσκολη κατάσταση του προσωπικού της ΕΡΤ» και προσθέτει πως «αναμένει ότι οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν θα γίνουν τηρώντας πλήρως το ισχύον νομικό πλαίσιο».
Το ίδιο και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας που με την επίκληση διάφορων προσχημάτων απέρριψε ψήφισμα της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ για την έκφραση συμπαράστασης στους απολυμένους και κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ. Τους καταγγέλλουμε στο λαό της Καρδίτσας για υποκρισία.
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.
Ο αγώνας  πρέπει να συνεχιστεί πιο δυναμικά από όλο το λαό. Το λαό που αυτή τη στιγμή υποφέρει,  το λαό που απολύεται, που κατακρεουργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις του, το δικαίωμά του στην  κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμά του να μορφώνει τα παιδιά του.
Οι περικοπές των τελευταίων ετών στις συντάξεις της κοινωνικής ασφάλισης, στις παροχές υγείας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους. Η καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για δεκαετίες καθώς και των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης με τα κουρέματα κτλ. έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.
Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν και επιβαρύνουν την κοινωνική ασφάλιση και έχουν την αντανάκλαση τους στην επίσημη και ανεπίσημη ανεργία την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους. Την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών ή και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.
Η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο αντοχής για τους εργαζόμενους, γίνεται πολύ επικίνδυνη. Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές είναι άμεσος, αλλά και η στάση πληρωμών είναι πιθανή. Σε όλα τα ταμεία η μείωση των εσόδων είναι δραματική και για ορισμένα ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ είναι ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών. Το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό, πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και έχουν στόχο να καταργήσουν το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας των 350 ευρώ και την παράδοση της ασφάλισης στους ιδιώτες.
Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Κανένας εργαζόμενος δεν έχει εξασφαλισμένη την επόμενη ημέρα. Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι την άλλη μέρα το πιάτο στο τραπέζι θα είναι γεμάτο, ότι τα παιδιά θα έχουν να φάνε και δεν θα λιποθυμούν στα σχολεία και στο δρόμο.
Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος που δείχνει το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, είναι η οργάνωση, η αντίσταση και η πάλη, σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά. Όλοι μαζί, εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, με τη συμμαχία μας να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας έχει φέρει μέχρι εδώ. Όλοι μαζί να στείλουμε όλους αυτούς που σακατεύουν το μέλλον των παιδιών μας στο περιθώριο της ιστορίας. Να παλέψουμε να πάρει ο λαός, που είναι ο παραγωγός όλου του πλούτου, την τύχη του στα χέρια του.
 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%