ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Λαϊκή Συνέλευση στο Καλλιφώνι πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Παπαλού, των Αντιδημάρχων: Πρασίνου - Περιβάλλοντος κ. Θωμά Κατσιαβάρα (αρμόδιος για την Δ.Ε. Καλλιφωνίου), Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Φίλιππου Κωτούλα, Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Διαφάνειας κ. Χαρίλαου Παπαδημητρίου, Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δημήτρη Κωστόπουλου, του Πρόεδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας κ. Σωτήρη Γούλα, των Δημοτικών Σύμβουλων κ. Ηλία Χλαπάνα, και κ. Λάμπρου Τσιούκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Αντώνιου Κωνσταντέλου και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βάϊου Ελευθερίου.


Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλλιφωνίου Κώστας Ζαχαρής έθεσε μια σειρά ζητημάτων που μαστίζουν τη περιοχή τονίζοντας πως αντιλαμβάνεται τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη Δήμο Καρδίτσας, όμως αυτό δεν πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους απέναντι στη καθημερινότητα των πολιτών.

Συγκεκριμένα τα θέματα που τέθηκαν στον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και προϊσταμένους υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας ήταν τα εξής:
1. Η εγκατάσταση φίλτρων στις υδρευτικές γεωτρήσεις έως την πραγματοποίηση του έργου ύδρευσης από την λίμνη Σμοκόβου.
2.Η κατασκευή οστεοφυλακίου στο κοιμητήριο.
3.Η επιτακτική ανάγκη συντήρησης του αγροτικού δικτύου
4.Η δημιουργία μίας παιδικής χαράς στην πλατεία του δημαρχείου ,που θα πληροί τους κανόνες ασφαλείας.
5.Η στήριξη απο τον Δήμο σε πολιτιστικά-μορφωτικά-αθλητικά προγράμματα
6.Η άμεση παρέμβαση του Δήμου σε περιπτώσεις παράνομης ρίψης βοθρολυμμάτων σε αγωγούς ομβρίων.
7.Η μελλοντική διαχείριση αδρανών υλικών υπέρ των αναγκών των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας.
8.Η ένταξη του Καλλιφωνίου σε μελλοντικά προγράμματα δικτύων άρδευσης από τις λίμνες.
9.Η προσπάθεια στήριξης του αιτήματος του Καλλιφωνίου για διερευνητικές ανασκαφές σε αρχαιολογικές περιοχές.
10.Η τακτικότερη έλευση των μηχανημάτων του Δήμου στην Τοπική Κοινότητα.


Στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους δημότες, ο κ. Παπαλός ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του Δήμου, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η συνεχής υποχρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, σε συνδυασμό με τα χρέη προηγούμενων ετών, έχουν περιορίσει δραματικά τις δυνατότητές του, με αποτέλεσμα, η Διοίκηση να δίνει καθημερινά σκληρό αγώνα επιβίωσης. Επιπλέον η εφαρμογή του “Καλλικράτη” μεγάλωσε και υπερφόρτωσε με αρμοδιότητες και υποχρεώσεις το νέο διευρυμένο Δήμο σε τέτοιο σημείο που η διευθέτηση απλών ζητημάτων στις τοπικές κοινωνίες να αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις, πολύ δύσκολη υπόθεση! Και πώς να μην είναι δηλαδή, αφού όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, “ο μηχανικός εξοπλισμός είναι λειψός και πεπαλαιωμένος και το διαθέσιμο προσωπικό πολύ λίγο για να καλύψει την Καρδίτσα και 33 κοινότητες. Πάρ' αυτά – πρόσθεσε - η Δημοτική Αρχή καταβάλλει σκληρή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των δημοτών, αγωνίζεται και βρίσκεται πάντα κοντά στα προβλήματα για να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις”.
Ο κ. Παπαλός συζήτησε με τον κ. Πρόεδρο και τους συγκεντρωμένους δημότες απορίες και σκέψεις αντιμετώπισης των παραπάνω θεμάτων και μετά από συνεννόηση, τόσο με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, όσο και με τα Υπηρεσιακά στελέχη, υπογράμμισε ότι θα τεθούν επί τάπητος όλοι οι παράμετροι, ώστε να δρομολογηθούν σύντομα οι απαιτούμενες ενέργειες του Δήμου.

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%