ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 10ΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Η ΚΟ Καρδίτσας του  ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου της Καρδίτσας να επιβάλει ποινή 10μηνης φυλάκισης σε αγρότες, για χρέη τους προς την πρώην ΑΤΕ.
Και αυτή η αυταρχική, άδικη και αντιαγροτική απόφαση προστίθεται στον αμέτρητο κατάλογο των "αγροτοδικείων" σε βάρος εκατοντάδων φτωχών αγροτών που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο κατασχέσεων και ξεκληρίσματός τους. Θυμίζουμε την  καταδίκη σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή ανατολή, που επιβλήθηκε πριν από λίγο καιρό σε Καρδιτσιώτη αγρότη, επειδή δεν μπορούσε να ξοφλήσει το αγροτικό δάνειο που έχει πάρει από την πρώην ΑΤΕ
Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος των αγροτών που αδυνατούν, εξαιτίας της άγριας πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων, να πληρώσουν τα δάνειά τους και ειδικά αυτών που με δόλιο τρόπο εδώ και χρόνια μετέτρεψε σε κτηνοτροφικά τα δάνεια προς την πρώην ΑΤΕ και με εγγυητή το δημόσιο.
Αυτό το δημόσιο είναι που έσυρε τους αγρότες Στο δικαστήριο, το οποίο, μετά το «σπάσιμο» της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» (η «καλή» κατέληξε στην Πειραιώς), ανέλαβε τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που πέρασαν στην «κακή». Προκειμένου να τα εισπράξει, προχωράει είτε σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις από όσους οφειλέτες διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ή σε παραπομπή στα δικαστήρια όσων δεν έχουν τίποτα προς δήμευση.
Στην Καρδίτσα είναι εκατοντάδες οι μικρομεσαίοι αγρότες που σέρνονται στα δικαστήρια, καθώς είναι αδύνατον να ξοφλήσουν τα αγροτικά δάνεια, τα οποία, αν και «ρυθμίστηκαν» με εγγύηση του Δημοσίου και παρά το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί πολλές δόσεις στην τράπεζα, δεν έχουν μειωθεί, αλλά αντιθέτως γιγαντώθηκαν, με τις προσαυξήσεις και τα πανωτόκια.
Το ζήτημα των αγροτικών δικών για χρέη έχει φέρει στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση.
Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες, τους εργάτες, τους άνεργους και τις λαϊκές οικογένειες στην  πόλη και τα χωριά του νομού μας, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, να δυναμώσουν τη δική τους συμμαχία και πάλη απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών και οι απειλές των κατασχέσεων».
 
 
 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%