ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΩΝ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΙΑΡΑ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Δημόσια παραδοχή του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, πως ο πρώτος αρμόδιος για τις ΜΚΟ υφυπουργός που έδωσε εντολή για έλεγχο ήταν ο Κώστας Τσιάρας την περίοδο που ήταν Υφυπουργός Εξωτερικών και στις αρμοδιότητές του είχε και την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), μέσω της οποίας χρηματοδοτούνταν οι ΜΚΟ.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τον κ. Τσιάρα ήταν η χρηματοδότηση των ΜΚΟ και το πού πήγαιναν τα χρήματα που έπαιρναν. Για το λόγο αυτό και σε συνεννόηση με τον κ. Αβραμόπουλο διέταξε αμέσως των έλεγχο όλων των ανοικτών προγραμμάτων μέσω ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρίας ορκωτών λογιστών. Ελέχθησαν περίπου 80 προγράμματα δράσεων ΜΚΟ και τα σχετικά πορίσματα προωθηθήκαν χωρίς καθυστέρηση στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για αξιολόγηση και αναζήτηση ευθυνών, όπου αυτές προέκυπταν.

Απόλυτα δικαιωμένος από τις εξελίξεις ο κ. Τσιάρας δηλώνει:

«Η υπόθεση της έρευνας και της εκκαθάρισης των ΜΚΟ δεν είναι πάρα η κορυφή του παγόβουνου ενός συνόλου αντιλήψεων, νοοτροπιών, συμπεριφορών και πρακτικών, που έχουν κυριαρχήσει στο ελληνικό δημόσιο εδώ και δεκαετίες.

Η επέμβαση της δικαιοσύνης και η απόδοση του δικαίου είναι απαίτηση της κοινωνίας και των πολιτών. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες, πως προασπίζουμε το δίκαιο, την νομιμότητα και την ηθική.» 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%