ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ζήτησε, λόγω της αύξησης των ποσοστών εμπορευματικής κίνησης με τις εμπορικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στην Καρδίτσα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η επιχειρηματικότητα της Δυτικής Θεσσαλίας.
 
Ειδικότερα, η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:
«H μεγάλη αύξηση που καταγράφεται στη διακίνηση φορτίων με την εμπορευματική αμαξοστοιχία του ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδεικνύει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να στέλνουν εμπορεύματα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα με τρένο, λόγω των προνομιακών τιμών συγκριτικά με το κόστος της οδικής μεταφοράς.
Η θετική εξέλιξη αυτή που καθιστά τη γραμμή οικονομικά βιώσιμη ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της δρομολόγησης εμπορευματικών αμαξοστοιχιών με όμορα κράτη, προκειμένου να αναπτυχθεί η διαμεταφορά με τρένο προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των Ελλήνων επιχειρηματιών και επαγγελματιών και της ανταγωνιστικότητας των διακινούμενων προϊόντων.
 
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε από παλιά υψηλά ποσοστά εμπορευματικής κίνησης με τις εμπορικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και με τα φορτηγά αυτοκίνητα του ΟΣΕ. Σήμερα η διακίνηση των εμπορευμάτων από και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κυρίως της Δυτικής Θεσσαλίας με τρένο σημειώνει σταθερή αύξηση γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη των εταιρειών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και την υποχρέωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων της υπηρεσιών προς τους ιδιώτες επιχειρηματίες και εμπόρους.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στην Καρδίτσα θα έδινε την απαιτούμενη ώθηση στη διακίνηση εμπορευμάτων σε διαπεριφερειακό και εθνικό επίπεδο, προς όφελος της οικονομικής ζωής του τόπου και της εθνικής οικονομίας.
Κατόπιν αυτών Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στην Καρδίτσα προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και τα οικονομικά μεγέθη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κυρίως της Δυτικής Θεσσαλίας;»
 
 
 
 
 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%