Ο ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΔΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
 
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Α. Παπαγεωργίου σε απάντηση Αναφοράς που είχε υποβάλει στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, σχετικά για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Λίμνης Πλαστήρα, βάσει της μελέτης που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με στόχο τη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος, τη διαφύλαξη της ποιότητας του νερού και του φυσικού κάλους των παραλίμνιων περιοχών, αλλά και την ορθολογική διαχείριση του νερού που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη ανάπτυξη κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας δηλώνει ότι στο σχετικό Νομοσχέδιο ο Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλαστήρα δε μεταβιβάζεται σε ιδιώτες λόγω του γεγονότος ότι το υπάρχον οικοσύστημα υψηλού φυσικού κάλλους πρέπει να με κάθε τρόπο προστατευθεί.
Ειδικότερα η απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Α. Παπαγεωργίου είναι η εξής:
«Σε απάντηση της υπ’ αριθμ  2492/04.02.2014 Αναφοράς που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Σ. Ταλιαδούρο, σας ενημερώνουμε ότι:
Στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», που τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση στις 10.03.2014, στην εισφορά περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ ΑΕ σε νέα εταιρεία ηλεκτρισμού δε περιλαμβάνεται ο Υ/Σ Πλαστήρα. Πέραν τούτου και σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και προστασίας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το ΥΠΕΚΑ.»
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%