ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, μπροστά σε επτά μεγάλα, κυρίως, καταστήματα, που παρέμεναν ανοικτά, και αποκλεισμό εισόδων διαμαρτυρήθηκαν νωρίτερα οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας τους ,στην οδό Ερμού και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή. Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Τα περισσότερα, πάντως, καταστήματα της περιοχής το πρωί ήταν κλειστά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνο Βασιλόπουλο, η σημερινή απεργία είχε επιτυχία τουλάχιστον κατά 95%, «κάτι πολύ δύσκολο για τον χώρο του εμπορίου» όπως είπε ο ίδιος.
 
Ωστόσο από το μεσημέρι και εφόσον ολοκληρώθηκαν οι κινητοποίησεις των εμποροϋπαλλήλων, πολλαπλασιάστηκαν τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν τα ρολά τους ,στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, να επιτρέψει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Αρκετοί ήταν οι έμποροι που αγνόησαν τις συστάσεις του εμπορικού συλλόγου της περιοχής αλλά και της ΓΣΕΒΕΕ και από το μεσημέρι και μετά αυξήθηκε ο αριθμός όσων άνοιξαν, ενώ περισσότερος ο κόσμος βγήκε για βόλτα, ίσως και για ψώνια, στο κέντρο.


Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων που ξεκινούν αύριο, και θα λήξουν το Σάββατο 30 Αυγούστου, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι δημιουργούνται εκ νέου ελπίδες, ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου στις θερινές εκπτώσεις θα κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης σε πολλές περιοχές, όπου εμπόριο και τουρισμός μπορούν να δυναμώσουν μαζί.
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%