ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Γιορτή αλληλεγγύης η συναυλία για το Κοινωνικό Παντοπωλείο 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας, μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν δέματα με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής   

 

    Σε μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού και αλληλεγγύης εξελίχθηκε η μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 4/9 στο Δημοτικό Στάδιο. 

    Περίπου 1800 συμπολίτες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση προσφέροντας υλικά  αγαθά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, συγκεντρώνοντας έτσι ικανή ποσότητα υλικών αγαθών για να στηρίξει οικογένειες του Δήμου μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η επιτυχής εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς και συνεργασίας. Χορηγοί  της εκδήλωσης , τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα ήταν οι : Εκτυπωτική, ηχητικά Βασίλης Τσικρίκας, Σεκιούριτυ Blackhawk, Θέατρο ‘Οψεις, Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Πυξίδα», Διεθνής Ένωση Αστυνομικών IRA Καρδίτσας.

Την μουσική πρωτοβουλία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας, πλαισίωσαν εθελοντικά οι εξής καλλιτέχνες: Σκηνή live, Μουσικές Αποδράσεις, Απόηχος, Θέμης Φαλιάγκας, Ρεμπέτικο,  Νιαβέντ,  Μουσικό Γυμνάσιο, Ταξιδιώτες, Τετράς,  Βάσω Καραβασίλη και Γιώργος Σακελλαρίου.
 
Απαραίτητη και σημαντική ήταν η εθελοντική παρουσία και βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου, των προσκόπων, του Ερυθρού Σταυρού  και των εθελοντών της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού. 

Συγκινητική ήταν η παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου και της  «Ορθόδοξης Εξωτερικής  Ιεραποστολής», η ομαδική παρουσία  των  αθλητικών  συλλόγων  «Α.Σ. Καρδίτσας» -  ομάδα Μπάσκετ, «Α.Ε.Καρδίτσας» – ομάδα βόλεϊ, «Ήφαιστος»,  των  λαογραφικών  συλλόγων  «Δημοτικό χορευτικό», και « Καραγκούνα»  των πολιτιστικών συλλόγων «Καροπλεσίου» και  «Δαφνοσπηλιάς», της «Κινηματογραφικής Λέσχης»,  του «Φιλοζωικού Συλλόγου Καρδίτσας», του «Συλλόγου Φροντιστών Ξένων γλωσσών». Παρευρέθησαν επίσης η  «Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή», η «Ραδιολέσχη Καρδίτσας»,  η λέσχη «4Χ4»  και  ο «ΕΟΣΚ» καθώς και επαγγελματίες που παρευρέθησαν με το σύνολο των συνεργατών τους όπως το μεσιτικό γραφείο «REMAX-Γαία» και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Πυξίδα».

 

    Την εκδήλωση -την οποία παρουσίασε η ηθοποιός κ. Βάσω Μακρή- χαιρέτισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος. 

“ Είναι σημαντικός ο δρόμος της κοινωνικής ευαισθητοποίησης στην οποία στοχεύουν πρωτοβουλίες σαν κι αυτή για να μπορέσουμε να φανούμε χρήσιμοι στους ανθρώπους, οι οποίοι το έχουν ανάγκη. Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε μόνοι μας. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Συγχαρητήρια στο Δήμο για την εκδήλωση και θερμές ευχαριστίες προς όλους  τους συντελεστές της.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τιμόθεος.


“ Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι όλες τις εθελοντικές δράσεις, είτε αφορούν στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είτε στο Περιβάλον είτε στον Πολιτισμό να τις αναπτύξουμε. Το έχουμε ανάγκη, γιατί κάνουν καλύτερη τη ζωή στην πόλη και το Δήμο μας και μας βοηθούν να εξελιχθούμε ως άτομα και ως προσωπικότητες, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.”
υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξάκος ευχαριστώντας τόσο όσους συμμετείχαν εθελοντικά στη εκδήλωση, όσο και τους εκατοντάδες συμπολίτες που παραβρέθηκαν. 

Θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές που εργάστηκαν για την οργάνωση της συναυλίας και τη συγκέντρωση των ειδών, τα μουσικά σχήματα και τους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν, τους επαγγελματίες που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, τους συλλόγους και τους φορείς που συμμετείχαν οργανωμένα, αλλά και τους συμπολίτες που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ελ. Αντωνίου.

    Με την  ολοκλήρωση της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, η ομάδα έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου κηρύσσει την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας ευαισθητοποίησης των πολιτών μας  με τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, ώστε να ενισχύσει αυτή την κοινωνική δομή και να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις της ακραίας φτώχειας που δυστυχώς πλέον αυξάνονται στον Δήμο μας.

Ευελπιστούμε η ανταπόκριση όλων μας να είναι διαρκής και κάθε ετήσιος κύκλος δράσεων για την ενίσχυση  του Κοινωνικού Παντοπωλείου να κλείνει με μία επετειακή «Μουσική Παράσταση για Συμπαράσταση», η οποία να αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας.Ευχαριστήρια δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου

 

“Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω έναν προς έναν όλους, όσοι συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία την συναυλίας αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας:

Την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης, την Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και τους εθελοντές που εργάστηκαν με μεγάλο ζήλο και διάθεση προσφοράς για την προετοιμασία και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Τους καλλιτέχνες και τα μουσικά σχήματα της περιοχής μας που ανταποκρίθηκαν με πολύ ευαισθησία στο προσκλητήριο εθελοντισμού χαρίζοντάς μας με το ταλέντο τους μια όμορφη μουσική βραδιά και τους επαγγελματίες που αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.

Τους συλλόγους και τους εκατοντάδες συμπολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και πρόσφεραν από το υστέρημά τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, μια κοινωνική δομή που στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό.

Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε στην αξία και τη δύναμη του εθελοντισμού και προσπαθούμε να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή του αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας.”
 

Ο Α.Σ. Καρδίτσας στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο 

 

 Ολοι οι αθλητές της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με τον προπονητή τους κο Χάρη Φόρο παρευρέθηκαν στην συναυλία συμπαράστασης που οργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου προσφέροντας μεγάλη ποσότητα αγαθών για τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Ο πρόεδρος της ομάδας κος Θωμάς Δεληγιάννης δηλωσε οτι ο ΑΣΚ θα στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε κάθε του δράση, ενώ θα διοργανώσει αγώνα για την συγκέντρωση τροφίμων στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν. 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%