ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Π.α.Δ.Ε.Ε.

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

«Την ανάγκη αναπροσδιορισμού του ρόλου και των στοχεύσεων της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Π.α.Δ.Ε.Ε) και του συντονισμού της με το εθνικό κέντρο», επεσήμανε προς τον  νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.α.Δ.Ε.Ε., κ. Θωμά Κατσιαντώνη, (Πολιτειακό Βουλευτή στο Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ), ο Βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Τσιάρας.

 

Η συνάντηση των δυο ανδρών, οι οποίοι είναι γνώριμοι από το παρελθόν και συντηρούν μια ειλικρινά φιλική σχέση, έλαβε χώρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την Τρίτη 01/12, όπου ο βουλευτής Καρδίτσας συναντήθηκε με τον κ. Κατσιαντώνη, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια των επαφών του τελευταίου με τα κόμματα του κοινοβουλίου. 

Ο Πρόεδρος της Π.α.Δ.Ε.Ε. ενημέρωσε τον κ. Τσιάρα για τους σχεδιασμούς του νέου Δ.Σ. να προχωρήσει σε μια ανανέωση της όλης λειτουργίας της ενώσεως, στην οποία συμμετέχουν οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές σε νομοθετικά σώματα του εξωτερικού από 31 χώρες. Ο κ. Τσιάρας τόνισε, πως είναι η στιγμή, που τα μέλη της Π.α.Δ.Ε.Ε., εκτός από την διαχρονικά επιβεβαιωμένη υποστήριξη τους στα κρίσιμα εθνικά θέματα, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους στο πεδίο της ανάπτυξης και της ανάδειξης των οικονομικών ευκαιριών, που προσφέρει η Ελλάδα στους ξένους επενδυτές. Και οι δυο συμφώνησαν, ωστόσο, πως και από την πλευρά της χώρας χρειάζεται να γίνουν γενναία βήματα για την αλλαγή του οικονομικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε να διαμορφωθούν ευνοϊκότερες συνθήκες.

Τέλος δεν μπορούσε βέβαια να λείψει από την κουβέντα το μεταναστευτικό. Ο κ. Κατσιαντώνης, επιβεβαίωσε βέβαια, το έντονο ενδιαφέρον των Η.Π.Α. για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών από την εκρηκτική Μέση Ανατολή, λόγω της συριακής κρίσης, ενώ μετέφερε την πληροφορία για την τάση που επικρατεί σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες να περιορίσουν την υποδοχή σύρων προσφύγων. Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, δυστυχώς, «η ελληνική κυβέρνηση, και κατά συνέπεια η χώρα, δεν καταφέρνει να εκπέμπει  ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα για την διαχείρισή του τόσο εσωτερικά αλλά και πανευρωπαϊκά. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται, πως μετά από τις τραγικές καθυστερήσεις της προηγούμενης περιόδου, συνεχίζει να μην έχει συγκεκριμένο σχέδιο και να μην μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση. Η Ελλάδα, εκεί όπου θα έπρεπε να είναι πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, μετατρέπεται σε αμήχανο παρατηρητή των διεθνών διαβουλεύσεων για το προσφυγικό, που εμπλέκουν ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και θέτουν σε αμφισβήτηση την συμμετοχή μας στην συνθήκη Σένγκεν».   

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%