ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ''ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ'' ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Τους στόχους της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση περιέγραψε ο υπουργός Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Γεώργιος Κατρούγκαλος στη κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τους υπουργούς Τρ. Αλεξιάδη και Β. Αποστόλου, για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Επιδιώκεται «εσωτερική αναδιανομή» και προσπάθεια αντιμετώπισης του ασφαλιστικού συστήματος με κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία δήλωσε ο υπουργός σημειώνοντας ότι είναι ανοικτός στο διάλογο και τις διορθωτικές επεμβάσεις αρκεί να μην καταργούνται οι βασικοί στόχοι ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτών ξεκαθάρισε ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας ότι καλούνται για φέτος να πληρώσουν οι αγρότες 129 ευρώ το χρόνο για να πάρουν την εθνική σύνταξη στο ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα και όχι τα 150 ευρώ που παίρνουν σήμερα που έχει την έννοια προνιακού επιδόματος και προβλέπεται να καταργηθεί το 2017. Επιπλέον τόνισε ότι την επόμενη χρονιά θα έχουν κέρδος. "Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας" πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές. «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση» είπε ο κ. Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει ότι «οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως αντέδρασαν οι δανειστές ο υπουργός υποστήριξε ότι οι δανειστές αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ άφησε ανοικτό το ζήτημα μεγαλύτερης αυτοτέλειας του ΟΓΑ κάτι που είναι στα αιτήματα των αγροτών και συζητήθηκε χθες όπως ενημέρωσε κατά την χθεσινή τους συνάντηση.

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%