ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1940-44 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6,30 ΜΜ ΣΤΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ

 

Είναι γεγονός πως η περίοδος 1940-44 χαρακτηρίζεται σαν μια σπουδαιότατη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, που καθόρισε και ακόμα καθορίζει, πολλές παραμέτρους των γεγονότων και των εξελίξεων που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια. 

Σημαντικές ιστορικές στιγμές αυτής της περιόδου αποτυπώθηκαν και  στις εφημερίδες της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής.

 Η Λαϊκή Bιβλιοθήκη « Η ΑΘΗΝΑ», έχοντας στο αρχείο της το μεγαλύτερο μέρος του τοπικού έντυπου τύπου, και δίνοντας μάχη με τη φθορά που προκαλεί στο χαρτί ο χρόνος και η χρήση, προσπαθεί να  συμβάλει με τον τρόπο της στη διατήρηση της συλλογικής  ιστορικής μνήμης της περιοχής μας. Αυτόν το στόχο εξυπηρετεί η εκδήλωση  με θέμα : «Ιστορικές αναφορές στην Καρδίτσα και την περιοχή της την περίοδο 1940-44 μέσα από  τον τοπικό τύπο» που οργανώνει την Κυριακή 6 Νοέμβρη στις 6,30 μμ στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ. 

Στη εκδήλωση συμμετέχουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Παράρτημα Καρδίτσας), υποστηρίζεται δε από έκθεση εφημερίδων που στάθηκε δυνατόν να βρεθούν και τραγούδια της αντίστασης και κατοχής που επιμελείται το μουσικό σχήμα «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ» με τους Ντίνο και Φάνη Οικονόμου και Κώστα Κουτσιαλή. 

 

 

 

 

 

 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%