Κάλεσμα για εθελοντική εργασία

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας (πρώην ΚΕΠΕΠ), δραστηριοποιείται στην πόλη της Καρδίτσας από το 1965 και φιλοξενεί άτομα και των δύο φύλων, τα οποία πάσχουν από  νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες. Διαθέτει Μονάδα Κλειστής Φροντίδας, Ξενώνα εντός της δομής, καθώς και αυτόνομο Διαμέρισμα για περιθαλπόμενους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες παγκόσμιες αντιλήψεις και πρακτικές για την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος εξω-οικογενειακής φροντίδας παιδιών, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας, υλοποιεί πρόγραμμα παροχής εθελοντικής εργασίας. Και αυτό γιατί αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο, ότι ο επικουρικός ρόλος των εθελοντών σε δομές κοινωνικής προστασίας, και, ειδικότερα, σε εκείνες που φιλοξενούν πληθυσμό με αναπηρίες, παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη σε βασικούς τομείς της ψυχο-κοινωνικής ανάπτυξης του πληθυσμού αυτού.

Το εν λόγω πρόγραμμα διέπεται από κώδικα δεοντολογίας και κανονιστικό πλαίσιο για την επιλογή, την εκπαίδευση, το ρόλο και την εποπτεία των εθελοντών.

Καλούμε, λοιπόν, κάθε συμπολίτη μας, που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή να πλαισιώσει τις δράσεις μας με την εθελοντική του προσφορά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Λειτουργό του  Παραρτήματος  Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας, κα Γούλα Λουλουδία στο τηλέφωνο 24413 50305.

 

 

 

 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%