Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών
Νέα γυναίκα, εργαζόμενη, άνεργη,
σημερινή ή μελλοντική μητέρα, γιαγιά...
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών μας βρίσκει μπροστά σε μια επικίνδυνη συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, που θα αποτελέσει «σκαλοπάτι» για τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.
Τη στιγμή που οι οικογένειές μας γονατίζουν από τα μέτρα 4 μνημονίων, από την εργασιακή ζούγκλα και τη ζωή-λάστιχο, από τις εμπορευματοποιημένες και ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, από την ανασφάλεια, την ανεργία, η κυβέρνηση ανοίγει συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για να ενσωματώσει πλήρως τις κατευθύνσεις της ΕΕ και στη χώρα μας.
Τα αποτελέσματα της ναρκω- πολιτικής της ΕΕ μιλούν από μόνα τους:
-
Η χρήση ουσιών έχει αυξηθεί κατά πολύ στις γυναίκες και τα κορίτσια. Αποτελούν πλέον το 1/3 των χρηστών παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ!
-
Μόλις το 1/5 των συμμετεχόντων σε προγράμματα απεξάρτησης είναι γυναίκες.
-
Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους συνταγογραφηθούν φάρμακα με ναρκωτική δράση ή κατά του άγχους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για κατάχρηση αυτών των ουσιών.
-
Έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών που συλλαμβάνονται για εγκλήματα σχετιζόμενα με τα ναρκωτικά.
-
Περισσότερο από το ¼ του πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών στην ΕΕ έχουν κάνει χρήση παράνομων ουσιών τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ενώ η κάνναβη είναι η πιο διαδεδομένη ουσία χρήσης.
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα απέναντι σε όσους προβάλουν με «προοδευτικό» μανδύα τη νομιμοποίηση της «αθώας» κάνναβης και το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», καθώς και τη νομιμοποίησή τους. Τώρα προσθέτουν και τη «θεραπευτική χρήση» της κάνναβης. Καλλιεργούν τη ναρκωκουλτούρα, σπρώχνουν στην ανοχή για τη χρήση και την εξάρτηση!
Αυτή η επικίνδυνη προσπάθεια έχει ήδη αρνητικές συνέπειες στα σχολεία της χώρας μας, αφού η ανοχή και ο συμβιβασμός με τη χρήση ουσιών κερδίζει συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των μαθητριών και των μαθητών στις εργατικές, λαϊκές γειτονιές.
To μέλλον των νέων γυναικών δεν ανήκει στη ναρκω-κουλτούρα!
Νέα γυναίκα, μαθήτρια, σπουδάστρια, φοιτήτρια
Καταλαβαίνουμε την αγωνία σου για το μέλλον σου μετά τις σπουδές. Γνωρίζουμε ότι ασφυκτιάς στα πλαίσια ενός σχολείου, ενός πανεπιστημίου που σε εξοντώνει και δε σε μορφώνει. Ξέρουμε ότι αναζητάς τρόπους να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου δημιουργικά, αλλά ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, οι διακοπές, η αναψυχή είναι ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.
Αυτοί που σου στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή με δικαιώματα…
… Σου λένε ότι έχεις το δικαίωμα της ελευθερίας να κάνεις το σώμα σου ότι θέλεις.
Είναι μια κάλπικη ελευθερία για να σπαταλάς τη δημιουργική σκέψη και δράση σου σε μονοπάτια αναζήτησης που είναι… ανώδυνα για τη σάπια εκμεταλλευτική κοινωνία και επικίνδυνα για τα δικά σου όνειρα, τη δική σου ζωή. Τέτοιος είναι και ο δρόμος της δήθεν «ελεύθερης επιλογής» χρήσης ναρκωτικών.
Σκέψου: Ποιος καθορίζει ότι είναι συμφέρον η νέα γυναίκα, η νεολαία να είναι «ναρκωμένη», παραιτημένη στη μίζερη ζωή;
Το «κέρδος» κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων!
-
Το εμπόριο ναρκωτικών, μαζί με την πορνεία και το εμπόριο όπλων, αποφέρει αμύθητα κέρδη.
-
Το «κέρδος» είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν έχουν τη νεολαία θολωμένη, παραδομένη και συμβιβασμένη στη σημερινή βαρβαρότητα. Αφού η οργή, η αγανάκτηση, η όποια αγωνιστική διάθεση για συλλογική διεκδίκηση και δράση, εξοστρακίζονται από το «ναρκωμένο» μυαλό.
Γυναίκα,
Έλα να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν, συντηρούν και διογκώνουν την τοξικομανία, να παλέψουμε μαζί ενάντια στα ναρκωτικά.
Η τοξικομανία είναι πρόβλημα κοινωνικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν αποδεχόμαστε την ιατρικοποίηση του, ούτε την εξήγησή του με όρους ψυχιατρικής.
Η πρόληψη, δεν είναι απλά η ενημέρωση σχετικά με τις εξαρτήσεις, τις ουσίες και τις αρνητικές επιπτώσεις στο άτομο και την κοινωνία.
Σημαίνει:
-
Διαμόρφωση εσωτερικών ατομικών και κοινωνικών αντιστάσεων μέσα από ένα άλλο τρόπο ζωής, κόντρα στον ατομισμό, το συμβιβασμό, την παθητική στάση που καλλιεργείται στην εκμεταλλευτική κοινωνία. Ενεργητική στάση για τη ζωή μέσα από τη γνώση της αντικειμενικής κοινωνικής πραγματικότητας.
Σημαίνει εξειδικευμένα προγράμματα πρόληψης στις γυναίκες:
-
Για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής των κοριτσιών, που φροντίζουν μικρότερα αδέλφια και άρρωστους γονείς
-
Για την αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου του νέου και της νέας, με ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού και πολιτισμού
-
Για το ρόλο του διαδικτύου, που τείνει να αντικαταστήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις.
-
Για τη στήριξη των ανέργων γυναικών
-
Για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας
-
Για τις εκδιδόμενες γυναίκες και τις γυναίκες στις φυλακές
Έλα να παλέψουμε μαζί για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. Προγράμματα που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη, με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών.
Έλα να παλέψουμε μαζί για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, παλεύοντας συγχρόνως για μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα.
Έλα να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην εξάρτηση και την υποταγή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Μέσα από αυτό το δρόμο θα είναι αποτελεσματικός και ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!
γιατί εμείς «… ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕΙ»
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια