Παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Ωδείου Κων/νος Ευθυμιάδης

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Ωδείου Κων/νος Ευθυμιάδης (Κολοκωτρώνη 38 και Ύδρας, Καρδίτσα) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του οργανισμού Hellenic Youth Participation και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ από την πρόεδρο του οργανισμού και συντονίστρια των διεθνών σχέσεων κα.Κέλλυ Μανούδη.

H Hellenic Youth Participation είναι ένας  οργανισμός εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένος από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μαθησης, με έδρα την Αθήνα που δραστηριοποιείται στον χώρο τωνευρωπαϊκών προγραμμάτων. Οι δράσεις του οργανισμού  έχουν κεντρικό γνώμονα την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη μέσα από βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Erasmus+


Εδώ και 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζεται, το πρόγραμμα Erasmus – σημερινό Erasmus+ – προσφέρει χιλιάδες δυνατότητες κινητικότητας, χτίζοντας στην Ευρώπη γέφυρες εμπιστοσύνης για σπουδές, κατάρτιση ή εθελοντισμό στο εξωτερικό. Σήμερα οι Ευρωπαίοι μπορούν να διασχίζουν ελεύθερα τα σύνορα, μαθαίνοντας περισσότερα ο ένας για τον άλλο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες, καλλιεργώντας αξίες, και ξεκινώντας κοινά σχέδια. Ευρύτεροι ορίζοντες, μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση και περισσότερα εφόδια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γενιά Erasmus+.

Τα επιτυχημένα παραδείγματα του Erasmus + είναι πολυάριθμα: άλλοι αύξησαν τις πιθανότητές τους να βρουν δουλειά, άλλοι βρήκαν νέες προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη, άλλοι έμαθαν μια ξένη γλώσσα ή κατάλαβαν καλύτερα τη σημαίνει ευρωπαϊκή ιθαγένεια και, τέλος, άλλοι ανακάλυψαν ότι τους αρέσει πολύ ο εθελοντισμός.

Τα τελευταία 30 χρόνια το πρόγραμμα Erasmus προσφέρει στους νέους μια πολύτιμη εμπειρία ζωής. Δεν είναι απλώς μια παρένθεση αλλά μια καθοριστική περίοδος στη ζωή τους.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο και να μάθετε την διαδικασία συμμετοχής σας περιμένουμε την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Ωδείου Κων/νος Ευθυμιάδης (Κολοκωτρώνη 38 και Ύδρας, Καρδίτσα).Η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, ανέργους, γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον οργανισμό μας και τις ευκαιρίες που προσφέρει.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και όλες.

Σας περιμένουμε!
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%