2ο Φεστιβάλ Άρνης στη Ματαράγκα: δυναμική έναρξη, εντυπωσιακή συνέχεια, ονειρικό φινάλε

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Τελικά το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΝΗΣ 2017 τα είχε όλα.

Πλούσιο πρόγραμμα χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λαϊκοδημοτικές βραδιές, βραβεύσεις, κέφι, ζωντάνια, αλλά και ονειρικό φινάλε από μια τέλεια παράσταση, κατά το τριήμερο 11-12 και 13 Αυγούστου στη Ματαράγκα Καρδίτσας. 

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή το πρωί με την ποδηλατοδρομία, όπου πήραν μέρος 80 ποδηλάτες, από … 1 (!) έτους μέχρι και 60, τελικά η άθληση δεν έχει ηλικία. Το ΑΤ Σοφάδων ήταν παρόν για την αποφυγή ατυχημάτων, καθώς επίσης και το ΕΚΑΒ Καρδίτσας. 

Στις 11 το βράδυ το πρόγραμμα περιλάμβανε την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας και του Λαογραφικού Συλλόγου Μύρινας οι οποίοι παρουσίασαν χορούς από Θεσσαλία,  ενώ οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακόχορευτικό πρόγραμμα ρυθμικής με κορδέλες και Step .

Η βραδιά έκλεισε με τρελό κέφι με Λαϊκοδημοτική ορχήστρα

                  ---------------------------------------------------

Στις 12 το βράδυ το πρόγραμμα περιλάμβανε την εμφάνιση του μεγάλου χορευτικού τμήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας το οποίο παρουσίασε Καραγκούνικους χορούς, απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα, ενώ οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Χορευτικό του μορφωτικού Συλλόγου Μάρκου το οποίο παρουσίασε χορούς από Ήπειρο.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η απονομή Αριστείων σε μαθητές της ματαράγκας οι οποίοι αρίστευσαν σε γυμνάσιο και λύκειο. Την απονομή έκαναν τα μέλη του ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας.

Επίσης 11 και 12 διενεργήθηκε λαχειοφόρος με δώρο δύο ποδήλατα, Την κλήρωση έκαναν τα μέλη του ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας και οι Αριθμοί που κέρδισαν ήταν ο 25 και ο 423.

Η βραδιά έκλεισε με τρελό κέφι με Λαϊκοδημοτική ορχήστρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων οι πατέρες Νικόλαος, Στέργιος και Βασίλειος, ο Δήμαρχος κύριος Θάνος Σκάρλος, η αντιδήμαρχος κ. Σκρέτα, ο πρόεδρος ης ΔΟΠΑΠΣ κ. Ευαγγελογιάννης, ο πρόεδρος ΔΣ κ. Μπ. Παπαμαργαρίτης ,  ο πρώην Δήμαρχος Άρνης κ. Κουτσιομανής, ο Πρόεδρος ΔΗΚΙΕΚ  Σοφάδων κ.  Ζάβαλος, ο εκλεγμένος σύμβουλος κ. Γκουντουβάς, ο πρόεδρος της αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Θεσσαλίας κος Απόστολος Φιρφιρής, οι Πρόεδροι ΔΔ Ματαράγκας κ. Ντάφος. Ερμητσίου κ. Αγγέλης και Λεονταρίου κ. Σαλαγιάννης, η πρ. Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, οι Πρόεδροι και τα ΔΣ σύσσωμα όλων των Συλλόγων της Ματαράγκας, και του Συλλόγου Γυναικών Ερμητσίου, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Στις 13 το βράδυ το πρόγραμμα περιλάμβανε την θεατρική παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Καρδίτσας « Η γιαγιά ξαναπαντρεύεται », χορηγία του Δήμου Σοφάδων, η οποία και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα, από τους παρευρισκόμενους. 

    Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΔΗΜΟ ΣΟΦΑΔΩΝ για την πολύτιμη στήριξή του, το ΔΣ του Θεσσαλικού Ματαράγκας για την συνεργασία του, το ΑΤ Σοφάδων και το ΕΚΑΒ Καρδίτσας για την ουσιαστική τους παρουσία, την επιχείρηση Εκκοκιστήριο Βάμβακος ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ για τη δωρεά των καπέλων που μοιράστηκαν στους ποδηλάτες.

    Επίσης συγχαρητήρια στους δασκάλους χορού κ. Χαντζιάρα και κ. Φερφυρή καθώς και σε όλα τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων για την άψογη εμφάνισή τους.        


 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Average: 1 (1 vote)

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%