Αγοραστός: δημοπρατούνται τρία έργα 21 εκατ. ευρώ περίπου για την Καρδίτσα – Τσιάκος: Ο Περιφερειάρχης κάνει πράξη τη προεκλογική του δέσμευση για ισόρροπη ανάπτυξη


 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Τρία σημαντικά έργα, προϋπολογισμού 21 εκατ. Ευρώ  περίπου για την Καρδίτσα έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Καρδίτσας. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από τα γραφεία της Π.Ε. Καρδίτσας , πλαισιωμένος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Ορέστη Ψαχούλα, ανακοίνωσε πως μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε, εντάχθηκαν οριστικά στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου τα κάτωθι έργα:
  1. Τα αρδευτικά δίκτυα του φράγματος Ταυρωπού, προϋπολογισμού 12,5 εκατ. Ευρώ
  2. Ο δρόμος της Ιεράς Μονής Σπηλιάς – Βραγκιανών, προϋπολογισμού 4 εκατ. Ευρώ και
  3. Ο οδικός άξονας που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα (1η φάση), προϋπολογισμού 4,6 εκατ. Ευρώ.
«Ζήτησα να γίνουν άμεσα οι διαθέσεις έγκρισης των πιστώσεων και να δημοπρατηθούν άμεσα τα δύο εκ των τριών έργων που είναι στην αρμοδιότητά μας και συγκεκριμένα τα οδικά.
Το έργο των αρδευτικών δικτύων θα το εκτελέσει το Υπουργείο» διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός είπε πως συνεχίζει τη διεκδίκηση και άλλων έργων στην Καρδίτσα το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό επέστησε την προσοχή όλων και κυρίως των υπηρεσιών, ώστε να τρέξουν τις διαδικασίες και τα έργα να υλοποιηθούν άμεσα.
« Έτσι θα έχουμε πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, νέες θέσεις εργασίες και χρήματα»
Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τις εξαγγελίες των έργων, τόνισε πως σήμερα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις  που έδωσε προεκλογικά, για ισόρροπη ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στα έργα, ο Αντιπεριφερειάρχης, είπε:
«Η Καρδίτσα έχει πραγματικά ανάγκη τα αρδευτικά έργα από τη διώρυγα Ταυρωπού, καθώς κάθε καλοκαίρι χιλιάδες εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χάνονται στο δρόμο προς …άρδευση!
Όσο για το δρόμο Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, είναι ένας τουριστικός δρόμος και εμείς θα αγωνιστούμε για να ενταχθεί  και το δεύτερο κομμάτι και έτσι να ολοκληρωθεί το έργο.
Τέλος, ο δρόμος Ιερά Μονή Σπηλιάς – Βραγκιανά, είναι πολύ σημαντικός, αφού ενισχύει τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό.
Όταν υπάρχει όραμα, όταν υπάρχει αγωνιστικότητα και διεκδίκηση, πράγματα που συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ο κ. Αγοραστός, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε τέτοια έργα»  σημείωσε.
 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Average: 5 (3 votes)

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%