Aπολογισμός Σχολικής Χρονιάς για το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας
![Εικόνα tadmin Εικόνα tadmin](https://secure.gravatar.com/avatar/a8eae080cb85d86c53bbe9b01b25eff9.jpg?d=https%3A//karditsaportal.gr/sites/all/modules/gravatar/avatar.png&s=100&r=G)
![Εκτυπώσιμη μορφή Εκτυπώσιμη μορφή](https://karditsaportal.gr/sites/all/modules/print/icons/print_icon.png)
![](https://karditsaportal.gr/sites/default/files/styles/article_image_full_node/public/field/image/GYMNASIO-520x390.gif?itok=SFzHb5Ni)
Μάϊος- 4o Γυμνάσιο
Πιθανολογείται από τους πολλούς, συνήθως, ως ένας μήνας απραγίας σε ο τι αφορά τα μαθήματα. Συμπιεσμένος ανάμεσα στις διακοπές του Πάσχα και τις γραπτές εξετάσεις που σηματοδοτούν το τέλος της χρονιάς και την έναρξη των διακοπών του καλοκαιριού, λίγα περιθώρια αντίστασης φαίνεται να του μένουν….
Στο 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας,19 διδάσκοντες και το σύνολο των μαθητών , με την εποπτεία- υποστηρικτική παρότρυνση του Νίκου Νεοχωρίτη ταξιδέψαμε , όλοι μαζί, μικροί-μεγάλοι.
.Ταξιδέψαμε στον χώρο , χρόνο και τρόπο του περιβάλλοντός μας, φυσικού και ανθρωπογενούς.
. Πλατσουρίζοντας σε νερά, ανακαλύπτοντας θαύματα στο φυσικό τοπίο, στον τρόπο και τα κτίσματα λατρείας.
Απορώντας για την σοφή τεχνολογία του χθές και την σημερινή της θυγατέρα.
Μαθητεύσαμε στην αισθητική του τοπίο , χρωματίζοντας και ζωντανεύοντας χαρτιά φτιαγμένα από κάποτε ζωντανό ξύλο.
Διαπιστώσαμε την σπουδαιότητα της πειραματικής διαδικασίας- εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες, γευόμενοι τρόφιμα υψηλής ποιότητας φτιαγμένα στην γειτονιά μας (Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ).
Θαυμάσαμε τις εφευρέσεις- κατασκευές μαθητών της τεχνικής εκπαίδευσης (Δημοτική Αγορά Καρδίτσας).
Εντοπίσαμε κοινά στοιχεία ανάμεσα σε σημερινούς και νεολιθικούς ανθρώπους και μυκηναίους επίσης (Διμηνιό Βόλου-Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου).
Έκπληκτοι συνειδητοποιήσαμε την ολότελα διαφορετική ζωή των ανθρώπων σε άλλες εποχές (Πλινθοκεραμοποϊα Τσαλαπάτα στον Βόλο,1928-1978).
Επισκέψεις, ομαδικές δημιουργίες και παρουσιάσεις με λόγο, με ζωγραφιές και φωτογραφίες η κολλάζ, πειραματικές απόπειρες στο 2ο μαθητικό συνέδριο, σε μιάν αδιάσπαστη αλυσίδα.
Κρατώντας επαφή τόσο με το χθες και το αύριο στον χρόνο , αλλά και μεταξύ μας, εδώ και τώρα ζώντας το σήμερα , δίνοντας αξία και νόημα στην ζωή μας, και αποκτώντας ισόβια προίκα για την πραγματική ζωή που καλούμαστε να ζούμε και να αισιοδοξούμε για το μέλλον ως δάσκαλοι, μαθητές, γονείς .
κ α λ ό καλοκαίρι σε όλους!!!
Ο διευθυντής και οι διδάσκοντες του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια