ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΔΙΚΟΥ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
          Το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Καρδίτσας, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και οι εκδόσεις Ταξιδευτής διοργανώνουν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Η σκιά της Μίκας» εκδόσεις Ταξιδευτής του Βαγγέλη Αυδίκου, Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
     Το βιβλίο του Βαγγέλη Αυδίκου , είναι  ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται στο μεγάλο θέμα της μετανάστευσης το οποίο στους δύσκολους καιρούς της σημερινής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας, επανήλθε και έμελλε δυστυχώς να το ζήσει και η σημερινή γενιά. Μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι ζωές δυο ηρώων, της Μίκας και του Κοσμά και συγχρόνως και οι ζωές των  Ελλήνων μεταναστών που αναζήτησαν την τύχη τους στην Αμερική κυνηγώντας τα όνειρά τους για επιτυχία και καλυτέρευση της ζωής τους. Εκεί στο μεγάλο χωνευτήρι λαών και πολιτισμών θα δουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, τις ελπίδες τους να διαψεύδονται.
     Ο ιστορικός και κοινωνικός λαογράφος Βαγγέλης Αυδίκος με το μυθιστόρημα αυτό καταφέρνει να περάσει σε ένα μεγάλο αναγνωστικό κοινό, φυσικά και αβίαστα, σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τους Έλληνες της διασποράς την εποχή του Μεσοπολέμου και της Μικρασιατικής καταστροφής καθώς και της Μεταπολεμικής Ελλάδας. Και όλα αυτά μέσα από δυο βιοϊστορίες, της Μίκας που έφυγε σπρωγμένη από την ιστορική συγκαιρία ( κάψιμο της Σμύρνης, Μικρασιατική καταστροφή) και του Κοσμά που έφυγε για σπουδές στην Αμερική.
     Ο πολυγραφότατος συγγραφέας και καθηγητής Βαγγέλης Αυδίκος κουβαλάει στις πνευματικές του αποσκευές 15 επιστημονικά συγγράμματα, 9 επιμέλειες εκδόσεων, 4 μυθιστορήματα , πάμπολλες δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πλήθος ανακοινώσεων σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.
     Το βιβλίο θα παρουσιάσουν o Αντώνης Αντωνίου, Καθηγητής Σύμβουλος Ελληνικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου και ο Παύλος Στεργιόπουλος, Φιλόλογος. Το συγγραφέα θα παρουσιάσει η Αντιπρόεδρος του Απόλλωνα Βάσω Κοζιού ,η οποία θα κάνει και το συντονισμό της εκδήλωσης και το άνοιγμα θα γίνει από την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας Βούλα Σδρόλια
 Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός, Βάσω Μακρή και η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Απόλλωνα θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτιάς.
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%