ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΘΕΣΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑ’Ι’ΔΙΑ 2015

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ.
=========================================================================
Έληξε με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και η φετινή διοργάνωση ‘’ΜΕΝΕΛΑ’Ι’ΔΙΑ 2015, μια διοργάνωση – θεσμό η οποία ως γνωστόν χρόνια τώρα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπ. Εξωτερικών – Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού, πέραν φυσικά αυτής της τιμητικής στήριξης την οποίαν τυγχάνει εκ μέρους όλων των τοπικών αρχών και φορέων του Νομού Καρδίτσας, με επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η συμμετοχή των συμπολιτών μας σε όλες τις εκδηλώσεις, ήταν μεγάλη και φανέρωσε με τον καλύτερο τρόπο πως η διοργάνωση ‘’ΜΕΝΕΛΑ’Ι’ΔΙΑ’’ αντέχει στο πέρασμα των χρόνων και μάλιστα η φετινή διοργάνωση συμπληρώνει 22 ΧΡΟΝΙΑ προσφοράς στο πολιτισμικό γίγνεσθαι του τόπου μας, διοργάνωση η οποία συνεχίζει να συμβάλει στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
 
Τιμητικό γεγονός για την διοργάνωση αποτέλεσε το γεγονός της συμμετοχής των μελών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας, του οποίου τα εκλεκτά του μέλη, παρουσίασαν τα αξιόλογα έργα τους στην έκθεση ζωγραφικής η οποία πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη, με θέμα πάντα τον Απόδημο Ελληνισμό, σημαντική έκθεση, την οποίαν επισκέφτηκαν αρκετοί συμπολίτες μας, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας 21-26 Απριλίου/15.
 
Επίσης τεράστιας σημασίας αποτέλεσε και το γεγονός της συμμετοχής στις εκδηλώσεις του προγράμματος και του Συλλόγου Μορφοβουνιωτών Καρδίτσας με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Σεραφείμ Νάνο, του οποίου τα μέλη πρόσφεραν σημαντική οργανωτική στήριξη, το διάστημα του διημέρου 24-25 Απριλίου/15, στις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, στο χωριό του Μαύρου Καβαλάρη Νικ. Πλαστήρα, εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν αξιόλογα χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
 
Η οργανωτική επιτροπή επίσης, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια και για άλλη μια φορά, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο Βασίλη, τον Δήμο Πλαστήρα και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Τσαντή Δημήτρη, για την στήριξη την οποίαν παρείχαν στην διοργάνωση και μάλιστα επι της ουσίας, ακόμη τον Δήμο Καρδίτσας – ΔΟΠΑΚ – ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε. για την παραχώρηση της Δημοτικής Πινακοθήκης και της αίθουσας του αναψυκτηρίου, κυρίως όμως επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους εκλεκτούς χορηγούς, των οποίων η στήριξη τους υπήρξε καταλυτικής σημασίας, ήταν για άλλη μια φορά η βασική κολώνα στήριξης και πραγματοποίησης και τούτης της διοργάνωσης.
 
Ο Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας "ΜΕΝΕΛΑ’Ι’Σ", μέσα από μια συνειδητή προσπάθεια των από το 1994 έως και σήμερα, συνεχίζει να υποστηρίζει και παράλληλα να υπηρετεί την πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά, επιμένει σταθερά στην ανάδειξη των επιτευγμάτων του Ομογενειακού Ελληνισμού, καθιερώνοντας μια μόνιμη γέφυρα επικοινωνίας των Αποδήμων μας, με την μητέρα Ελλάδα. Επόμενος μεγάλος οργανωτικός στόχος, είναι η διοργάνωση του 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Καρδιτσιωτών, μια κορυφαία στιγμή για τους ίδιους τους ξενιτεμένους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και για τον Νομό μας, μιας και μέσα από την συγκεκριμένη διοργάνωση, θα αναζητηθεί, όπως άλλωστε συνέβη και στην 1η διοργάνωση, η στενή συνεργασία όλων των κορυφαίων Αποδήμων προσωπικοτήτων της Καρδίτσας, του κάθε απλού ξενιτεμένου συγγενή μας, φίλου και γνωστού, σε τομείς όπως αυτών της ανάπτυξης, του τουρισμού, του πολιτισμού, της ιστορίας και λαογραφίας της περιοχής μας.
 
Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Καρδιτσιωτών, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον μήνα Αύγουστο και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές και τα οργανωτικά πλάνα, με μπροστάρη και για άλλη μια φορά αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, τον Λαογραφικό Όμιλο Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑ’Ι’Σ, διοργάνωση η οποία και θα τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%