Κυνηγός Μανιταριών.. Μια νέα γαστρονομική περιπέτεια κερδίζει έδαφος στην Λίμνη Πλαστήρα

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Ως γαστρονομική περιπέτεια μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει αυτό που εκατοντάδες μανιταρόφιλοι σε όλη την Ελλάδα και τώρα πλέον δεκάδες και στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα
Η περιπέτεια αρχίζει γνωρίζοντας το αντικείμενο που είναι το μανιτάρι ,,,η αυτοψία, αναζήτηση, η συλλογή, και πάντα τελειώνει με καλό φαγητό και γαστρονομικούς συνδυασμούς με βάση το μανιτάριΤα "συνεσταλμένα" και εξαιρετικά γευστικά "μαρτούλια" κυνήγησαν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας την περασμένη Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που περιλάμβανε περιήγηση στο δάσος, ενημέρωση για την μυκητοχλωρίδα και μανιταρο-λιχουδιές.

Η εξόρμηση στο δάσος ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής, με τους συμμετέχοντες να ανέρχονται σε περίπου 70, με τους μικρότερους σε ηλικία να μετρούν λιγότερα από δέκα χρόνια. Η συγκέντρωση των μανιταρο-κυνηγών έγινε στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, όπου ο υπεύθυνος λειτουργίας, Δημήτρης Παπαντώνης ξενάγησε τους συμμετέχοντες στα "μυστικά" της τοπικής χλωρίδας. Ακολούθησε η εξόρμηση στη δασική περιοχή, γύρω από το Νεοχώρι, για την αναζήτηση και συλλογή του "μαρτιάτικου" μανιταριού. Στο παλιό δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου, οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη μυκητοχλωρίδα της Ελλάδας, με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Στέργιο Μίχο να πραγματοποιεί την κεντρική παρουσίαση. Σημαντική ήταν η παρέμβαση του προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργου Κωνσταντινίδη, ο οποίος τόνισε -για ακόμη μία φορά- την ανάγκη για σωστές και οργανωμένες παρεμβάσεις της πολιτείας στο νομικό πλαίσιο για την ελληνική μυκητοχλωρίδα.
Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής ο οποίος δεσμεύτηκε για την αρωγή του δήμου στις προσπάθειες των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή στη διοργάνωση του προέδρου Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου, Γιώργου Καραντώνη, που επιμελήθηκε τη διοργάνωση, αλλά και του μέλους του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, επίσης Γιώργου Καραντώνη.

Στην πλατεία της εκκλησίας του Νεοχωρίου, οι συμμετέχοντες στην μανιταρο-εξόρμηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γευστική μανιταρόσουπα, κριθαρότο με μανιτάρια και μανιταρόπιτα.
Τα μέλη – κυνηγοι! σχεδιάζουν τις εξορμήσεις τους και τις γνωστοποιούν συχνά μεσα από τον ηλεκτρονικό τύπο και τον τοπικο συλλογο Νεων Νεοχωριου -Ορειβατικο Συλλογο κλπ.Και βεβαια απο την στιγμη που εγινε γνωστο και απο την εφημεριδα μας το karditsaportal ειναι στο πλευρό τους στην διάδοση και την διαφήμιση δράσεων και εξορμήσεων

 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Average: 5 (1 vote)

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%