Ειδήσεις - 11 ώρες 41 λεπτά πιο πριν
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΪΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
![Εικόνα tadmin Εικόνα tadmin](https://secure.gravatar.com/avatar/a8eae080cb85d86c53bbe9b01b25eff9.jpg?d=https%3A//karditsaportal.gr/sites/all/modules/gravatar/avatar.png&s=100&r=G)
Υποβλήθηκε στις Δευ, 09/07/2018 - 22:53.
![Εκτυπώσιμη μορφή Εκτυπώσιμη μορφή](https://karditsaportal.gr/sites/all/modules/print/icons/print_icon.png)
![](https://karditsaportal.gr/sites/default/files/styles/article_image_full_node/public/field/image/36909176_10214003539579726_4083403859903381504_n.jpg?itok=llUsPb3G)
Στις 7 Ιουλίου φοιτητές του τμήματος αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, συνοδευόμενοι από τρεις καθηγητές, επισκέφθηκαν τον αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα Μητρόπολης. Τους φοιτητές ξενάγησε στο αρχαιολογικό μουσείο Καρδίτσας ο αρχαιολόγος της εφορείας αρχαιοτήτων Καρδίτσας κ. Καραγιαννόπουλος Χρήστος και στον αρχαϊκό ναό ο διακεκριμένος και συνταξιούχος πλέον, αρχαιολόγος κ. Ιντζεσίλογλου Χαράλαμπος (Μπάμπης).
Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη και γενικά ο Νομός Καρδίτσας οφείλουν πολλά στους αρχαιολόγους κ.κ Ιντζεσίλογλου Μπάμπη, Χατζηαγγελάκη Λεωνίδα καθώς και στην κα. Ροντήρη Βασιλική, οι οποίοι με την επιμονή και υπομονή τους ανέδειξαν αυτά τα πολύτιμα ευρήματα.
Ο αρχιτέκτων καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και σήμερα ακαδημαϊκός κ. Μανόλης Κορρές, η αρχιτέκτων κα. Μανιδάκη Βασιλεία και φυσικά ο κ. Ιντζεσίλογλου Μπάμπης συνετέλεσαν τα μέγιστα στην ανάδειξη του αρχαϊκού ναού. Ο κ. Ιντζεσίλογλου έκανε κατάθεση ψυχής στο Νομό μας για πάνω από είκοσι έτη και η ανάδειξη του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα, καθώς και η ανακάλυψη του αγάλματος, χρεώνονται κατά βάση στον ίδιο.
Εκείνο όμως που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ακόμη και τώρα ο κ. Ιντζεσίλογλου δεν έπαψε να διοργανώνει ημερίδες εντός και εκτός της χώρας για την προβολή αυτής της σπουδαίας ανακάλυψης, με αποτέλεσμα ο νομός μας και κύρια η αρχαία Μητρόπολη να γίνεται ευρύτερα γνωστή με ό,τι αυτό μελλοντικά συνεπάγεται.
Η συνεργασία που έχουμε με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Καρδίτσας κα. Βαϊοπούλου Μαρία είναι άριστη και ελπίζουμε ότι τόσο η ίδια, αλλά και όλο το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας θα συνεχίσουν με αμείωτο ζήλο την προσπάθεια ώστε όλα τα μνημεία να αναδειχθούν και να γίνουν επισκέψιμα.
Θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά στις νέες γενιές του τόπου μας.
Βαθμολογήστε το άρθρο:
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια