Κανονικότητα, νομιμότητα ,ρεβανσισμός και προπαγάνδα
Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν ,και μαζί με την επιστροφή έρχεται η λύση της εξίσωσης στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τιε εκλογικές μάχες.
Είναι εύκολη η εξίσωση και δεν χρειάζεται ατέρμονες και γεμάτες αμφισβητήσεις διάλογο η ίσως και εκλογοαπολογιστικές εκτιμήσεις
Έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι τα πρώτα δείγματα της προεκλογικής γραμμής και σχεδιασμού δεν φαίνονται σήμερα?
Η περίφημη φράση το θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα ήταν η ευχή και η κατάρα της κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά βλέπουμε ήδη δείγματα της πρώτης περιόδου της νέας κυβέρνησης ,και το τρέξιμο της ταυτότητας της νέας πολιτικής.
Νομιμότητα λοιπόν εναντίον ‘’κανονικότητας’’
Μια δόση με το κοκτέιλ της πρωτοφανούς προπαγάνδας στην ενημέρωση, της κρατικής κυριαρχίας που είχαν θεσμοί απέξω, και μια μικρή δόση ότι στο κράτος δεν ήταν ‘’καθεστώς’’ της (πρωην) κυβέρνησης …και νάτο το αποτέλεσμα.
Να σας φέρω δυο παραδείγματα που αποτυπώνουν στην πράξη , την προεκλογική γραμμή?
Τα παραδείγματα φωτογραφίζουν πλήρως και το εκλογικό σώμα.
1500 προσλήψεις αστυνομικών .Με ποιες διαδικασίες. Με τι κανόνες. Μα με διαγωνισμό και με κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 (θα πει κάποιος ‘’ρομαντικός’’).
Δείτε τους όρους λοιπόν και αμέσως δείτε τις συμβαίνει στα πολιτικά γραφεία κυβερνώντων βουλευτών.
Ο κανόνας είναι 1500 δια 162 …πόσες προσλήψεις πέφτουν σε κάθε βουλευτή (?)… αν κάνεις την διαίρεση,θα βρεις τον νεο κανονα, και βέβαια μεγάλο και σημαντικό ρόλο θα παίξει και το πλήθος των σταυρών! Και βέβαια η συμπεριφορά του βουλευτή απέναντι στο νέο πρωθυπουργικό επιτελικό κράτος
Και το βλέπετε αυτό σε όλο το μήκος των πρώτων κυβερνητικών πρωτοβουλιών.
Συντάξεις 4 χιλιάδων σε δικαστικούς, ρουσφέτια σε κολλητούς, σε εργολάβους, αποσπάσεις-καταργήσεις τύπου πολιτικών διώξεων ….και πέρασε μόνο ένας μήνας!
Για τους ρομαντικούς λοιπόν… ρωτήστε κανέναν παλιό. Αυτο είναι το πελατειακό κράτος!
Για τους αστυνομικούς που θα πάνε να κάνουν την αίτηση τους και είναι στην ηλικία των 20, περίπου δηλαδή το 2008 που η Ελλάδα περνούσε την κρίσιμη ιστορική περίοδο της χρεοκοπίας ήταν 10 εως 12 χρονων,η εικόνα του πελάτη στο βουλευτικό γραφείο θα είναι κάτι νέο.Και βέβαια δεν θα πάει μόνος του να ζητήσει την πολιτική βοήθεια.
Σας ξαφνιάζει αυτή η ανθρωπομετρία?
Ας σα ξαφνιάζει, και ας διαφωνειτε.Οι έχοντες τα ηνία της διακυβέρνησης δεν ενοχλούνται.
Το βλέπετε ήδη.
Είναι τελικά αυτό το κοινό των ψηφοφόρων που αποφάσισαν να επιστρέψουν στο πιο παλιό πολιτικό τοπίο?
Είναι τελικά το νέο ωχ αδερφε …το μεγάλο ποσοστό αποχής και μη συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και τριβή?
Η αντιπολίτευση αν θέλει να επιστρέψει στην εξουσία πρέπει να βρει τρόπο επικοινωνίας ,και είναι νωπό το αποτέλεσμα αυτού το πελατειακού κράτους.
Το περίφημο μαζι τα φάγαμε από την έκφραση ‘’όλοι το ίδιο είναι’’ πρέπει να αποδειχτεί και να κεντρίσει το ενδιαφέρον με διαδικασίες συμμετοχής, και όχι πολιτικής περιχαράκωσης.
Τα αυτιά που θα ακούσουν αυτό μήνυμα βρίσκονται στην ευρεία εκλογική μάζα, και όχι στους νέους συνδαιτυμόνες των γραφείων της εξουσίας.
Και μιας ακούγετε ο ορος ρεβανσισμός συχνά, υπάρχει ένας ρεβανσισμός υγιής που σε λίγο θα πάρει την θέση του και θα θέλει μερίδιο στις αποφάσεις για την ζωή.
Γιατί αυτό το ΝΕΟ πολιτικό σύστημα, έχει κάτι παλιό και με αποτελέσματα που τα ζήσαμε.
Παράγωγο του είναι ένα αποτέλεσμα. Η αδικία.
Και κάθε αδικία, είναι ευκαιρία να το πολεμήσεις, μαζί με τους ωχ αδερφιστές.
Καθε ενα χατηρι,ενα ρουσφετι πλεον,ειναι και μια αδικια
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια