ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:"ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας με ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας κατά των ναρκωτικών
διακηρύσσει:
Καμιά αναμονή για τις γυναίκες, για τους γονείς για όλες τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και των χωριών μας. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας.
Αν και η τοξικοεξάρτηση είναι γέννημα- θρέμμα του καπιταλισμού και μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο με την ανατροπή του, ωστόσο υπάρχουν άμεσες ρεαλιστικές λύσεις που μπορούν να την περιορίσουν:
ΛΕΜΕ ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά. -ΟΧΙ στο διαχωρισμό «μαλακά-σκληρά».
-Όχι αποποινικοποίηση του χασίς.
-Όχι στα προγράμματα υποκατάστασης, που συντηρούν και δεν θεραπεύουν.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
-Αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης. χωρίς καμιά εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, της εκκλησίας και των ΜΚΟ.
-Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης που θα στοχεύει τα αίτια και όχι τα αποτελέσματα της τοξικομανίας (εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, πολιτισμός, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΜΜΕ, στρατός, ψυχαγωγία - ελεύθερος χρόνος).
-Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες.
-Εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους. Εκπαιδευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας με ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών οργανώνει  για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονιών γι’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Πλαστήρα την Τετάρτη 26 Ιούνη στις 8 μμ. Θα  στηριχτούν από ομάδα παιδαγωγών και ομάδα από το θεατρικό εργαστήρι Καρδίτσας «τέχνης παίδευσης» και θα περιλαμβάνει βιωματικά παιχνίδια, ζωγραφική κ.λ.π.  
Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καρδίτσας «Η ΑΘΗΝΑ» συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, θα προτείνει βιβλία για παιδιά.
Ο νοσοκομειακός γιατρός Κώστας Αθανασίου θα συζητήσει με  μητέρες για το μεγάλο ζήτημα της πρόληψης.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην  Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης Καρδίτσας θα έχουν 24ωρη απεργία για τις περικοπές και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα κέντρα πρόληψης γι’ αυτό δεν θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες. Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας συμπαρίσταται στον αγώνα τους.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κατάστημα χρωμάτων ΒΛΑΧΟΥ και το βιβλιοπωλείο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» για την δωρεάν προσφορά των αναγκαίων υλικών για τις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας  καλεί κάθε μητέρα κάθε γονιό να έρθουν το απόγευμα της Τετάρτης να ενημερωθούν, να συζητήσουν με τους ειδικούς, να περάσουν μαζί με τα παιδιά τους ένα απόγευμα δημιουργικής απασχόλησης.
 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%