ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ:"ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ"

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Συνάντηση πραγματοποίησαν χθες Τρίτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χ. Σταικούρας με τον Βουλευτή Καρδίτσας και τ. Υφυπουργό Παιδείας, κ. Σ. Ταλιαδούρο, για να τον ενημερώσει και να του επιδώσει διάβημα που αφορά στο Υπόμνημα που του είχε δώσει ο Πρόεδρος της μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας των Επαγγελματιών της Λίμνης Πλαστήρα, με την επωνυμία «Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών» κατά την πρόσφατη συνάντηση τους.
Ειδικότερα, κατόπιν της πρόσφατης συνάντησης και της συννενόησης που είχαν ο κ. Ταλιαδούρος με τον Πρόεδρο της μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας των Επαγγελματιών της Λίμνης Πλαστήρα «Λίμνη Πλαστήρα – η Λίμνη των τεσσάρων εποχών», κ.Αντώνη Κρομμύδα, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γαλαγάλα αλλά και τα μέλη αυτής, κ.κ. Δημήτρη Πάλμο, Χαράλαμπο Ζέρβα, Θωμά Σκαμπαρδώνη, Νικολέτα Καραντώνη και Βασίλη Κελεπούρη, ετοίμασε υπόμνημα και συναντήθηκε την Τρίτη, 23 Ιουλίου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταικούρα για να τον ενημερώσει σχετικά με το πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αλλά και του τομέα εστίασης και αναψυχής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας λόγω της οικονομικής κρίσης και της μειωμένης τουριστικής πελατείας, σε συνδυασμό με την έλλειψη κεφαλαίων των επιχειρήσεων εξαιτίας των αλλεπάλληλων έκτακτων εισφορών.
Ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε επίσης το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από πιθανή μετατροπή των δάνειων που δόθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, βάσει του υπ. Αριθμ.2/14709/0025/14/04/2009 «Νόμου Λέγκα», σε οφειλές προς το Δημόσιο, οδηγώντας ουσιαστικά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε λουκέτο και τους επιχειρηματίες σε απόγνωση και καταστροφή, όταν στις περισσότερες των περιπτώσεων το μέρος των δανείων που αντιστοιχούσε στο κεφάλαιο κίνησης, παρότι εγκρίθηκε δεν εισπράχτηκε ποτέ.
Επίσης, κατά τη συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Σταικούρα ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προκύπτει από την καθυστέρηση καταβολής των επιχορηγήσεων στους δικαιούχους επιχειρηματίες, οι οποίοι τότε θέλησαν να αξιοποιήσουν για τις επενδύσεις τους τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου και σήμερα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο λόγω του γεγονότος ότι οι τόκοι με τους οποίους επιβαρύνονται εξαιτίας της εκχώρησης των επιχορηγήσεων τους στις τράπεζες είναι υπέρογκοι, ακυρώνοντας κάθε προοπτική επιβίωσης τους.
Κλείνοντας, στο υπόμνημα του ο κ. Ταλιαδούρος καλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Χ. Σταικούρα, αφού λάβει υπόψη του τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες – επαγγελματίες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας να συμβάλει με πρωτοβουλίες του στην στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης και της αναψυχής, καθώς ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί ίσως τον πιο πολύτιμο θύλακα αισιοδοξίας για την πατρίδα μας.
 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%