ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Σε κοινή συνέντευξη τύπου η ΕΛΜΕ Καρδίτσας και ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΑ Καρδίτσας κάλεσαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους καθηγητές και ζήτησαν την συμπαράσταση απο όλη την κοινωνία της Καρδίτσας. Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γ.Πετεινάρας δήλωσε ότι η αυταρχική απόφαση να μπούν σε εφεδρεία συνάδελφοι τους εξόργισε το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να αποτραπει η εφαρμογή του νομοσχεδίου.
Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τον Σεπτέμβριο δεν θα ανοίξουν τα σχολεία σε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων που αρχίζει από Τετάρτη.Αναλυτικά ο Γ.Πετεινάρας δήλωσε:
"Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα!
 
Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε Δημόσιο και σε Ιδιωτικό τομέα. Με το πολυνομοσχέδιο καταργούν τον κατώτερο μισθό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πετσοκόβουν τις όποιες παροχές έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ, φορολογούν άγρια ακόμα και τους άνεργους, την στιγμή που προσφέρουν τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Απολύουν εργαζόμενους στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, πετούν έξω από τα σχολεία και τη μορφωτική διαδικασία πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ, στην πλειοψηφία τους παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
 
Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Γι΄ αυτό όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα πρέπει να απαντήσουμε στις απολύσεις και ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στη δικτατορία του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να μπλοκάρουμε όλες τις απολύσεις, να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
31 ΙΟΥΛΗ 8:30 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 
  •     Όχι σε όλες τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  •    Κανένας μαθητής εκτός σχολείου-καμία κατάργηση ειδικότητας "
Το προεδρέιο της ΕΛΜΕ παρουσίασε τα στοιχεία των μαθητών που από φέτος θα μείνουν στον "αέρα" απο την απουσία καθηγητών που μπάινουν σε διαθεσημότητα.
Σχολείο Τομέας Τάξη Πλήθος μαθητών
2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας Υγείας – Πρόνοιας Από Β’ σε Γ’ 75
  -//- Από Α’ σε Β’ Τουλάχιστον 40
Εσπερινό ΕΠΑΛ Υγείας – Πρόνοιας Από Β’ σε Γ’ 9
  -//- Από Γ’ σε Δ’ 20
  -//- Από Α’ σε Β’ (άγνωστος αριθμός)
ΕΠΑΣ Αισθητικής Από Α’ σε Β’ 23
  Κομμωτικής Από Α’ σε Β’ 37
  Βοηθών Φαρμακείου Από Α’ σε Β’ 25
  -//- Στην Α’ τάξη Αναμένονται να εγγραφούν τουλάχιστον 100 μαθητές
ΕΠΑΛ Σοφάδων Υγείας – Πρόνοιας Από Β’ σε Γ’ 13
  1.       Το Σεπτέμβρη 30 τουλάχιστον μαθητές στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ά Βαθμίδας δεν θα έχουν εκπαίδευση και υποστήριξη Νοσηλεύτριας. Από το συγκεκριμένο σχολείο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, δε νοείται να απουσιάζουν  ειδικότητες, όπως αυτή της Νοσηλευτικής.
2.       Εκατοντάδες μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ Σοφάδων και ΕΠΑΛ Παλαμά δεν θα ξαναβρούν τους καθηγητές που «έστηναν» ένα ολόκληρο εργαστήριο, ήταν απαραίτητοι για την ολοκληρωμένη διεκπεραίωση μιας εργαστηριακής πράξης και - το σημαντικότερο - προστάτευαν τους μαθητές, λόγω της εμπειρίας τους, από τυχόν ατυχήματα που μπορεί να συμβούν μέσα στον εργαστηριακό χώρο.
-//- Από Α’ σε Β’ Τουλάχιστον 15
Συνολικοί μαθητές: 257

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ ΚΑρδίτσας Α. ΤΑξιάρχης δήλωσε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών έιναι κοινός με τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Απηύθυνε κάλεσμα τέλος για συμμετοχή στο συλλαλητηριο την Τετάρτη 31 του μηνός στις 8.30 μμ στη κεντρική πλατεία
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%