ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΛΟΥ ΣΕ ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

 Την Τοπική Κοινότητα Νεράιδας και τον Οικισμό Σαρανταπόρου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός συνοδευόμενος από την αρμόδια για την Δημοτική Ενότητα Ιτάμου Αντιδήμαρχο κα Ουρανία Σούφλα, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης κ. Σωτήρη Γούλα, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Βάιο Ελευθερίου, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Λιάπη και συνεργάτες του, προκειμένου να συζητήσει τα τοπικά προβλήματα.
  Οι συσκέψεις που είχε με τους κατοίκους της περιοχής ήταν εποικοδομητικές, αφού εξετάστηκαν αρκετά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως επισκευές στα δίκτυα ύδρευσης, βελτιώσεις και αποκαταστάσεις ζημιών στην εσωτερική οδοποιία, ο καθαρισμός αγροτικών δρόμων, η αξιοποίηση του κλειστού Δημοτικού Σχολείου Νεράιδας, η μελλοντική πιθανή εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα γύρω βουνά.
Όπως επισήμανε ο κ. Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή, ελέω κρίσης, με τα λίγα μέσα που διαθέτει και περιορισμένες δραματικά οικονομικές δυνατότητες, διανύει μια πολύ δύσκολη αυτοδιοικητική περίοδο. Όμως όλο το διάστημα της μέχρι τώρα θητείας της, παρά τα συνεχή γραφειοκρατικά εμπόδια και τα αναπάντεχα χρηματοδοτικά κενά, δούλεψε σκληρά και πέτυχε να ανταπεξέλθει με επιτυχία, στις τεράστιες υποχρεώσεις του “Καλλικράτη”! Παράλληλα ακολούθησε μια πολύ συντηρητική πολιτική, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου.
 “Σήμερα, χάρη στον σωστό αρχικό σχεδιασμό μας και την αρωγή των εργαζομένων, μπορούμε να πούμε ότι καταφέραμε να ισορροπήσουμε τις δαπάνες, να καλύψουμε σε σημαντικό βαθμό τις οφειλές και να τιθασεύσουμε το υπέρογκο χρέος του Δήμου, επιτεύγματα που στην αρχή της θητείας μας φαίνονταν σε πολλούς αδύνατα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλός.


Αναφερόμενος στα προβλήματα της καθημερινότητας, ο κ. Δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος βρίσκεται πολλές φορές σε δυσχερή θέση, διότι ούτε μηχανήματα διαθέσιμα υπάρχουν, ούτε το προσωπικό επαρκεί για να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες, ιδιαίτερα στην ορεινή ζώνη. Επιπλέον, σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το νέο νομικό ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των Ο.Τ.Α. που δεν επιτρέπει ευελιξίες του παρελθόντος.
  Γι΄ αυτό, ζήτησε από τα Τοπικά Συμβούλια, τους Προέδρους και τις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες και σε συνεννόηση με το Δήμο, τουλάχιστον τα μικρά θέματα να επιλύονται στην γέννησή τους.
  “Με την εφαρμογή του Καλλικράτη και τις τεράστιες περικοπές χρηματοδοτήσεων που τον ακολούθησαν, το βάρος της αυτοδιοίκησης έγινε τόσο μεγάλο που χρειάζεται και η σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών για να σηκωθεί και να πορευτεί ο Δήμος μας ποιο γρήγορα στο δρόμο της ανάκαμψης” υπογράμμισε ο κ. Παπαλός.
 Να σημειωθεί πως απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Δήμαρχος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και την υποστήριξή του στον δημόσιο χαρακτήρα της, θέσεις που ο ίδιος εξέφρασε πολλές φορές και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ. Ενώ, για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Δήμο, είπε πως η Δημοτική Αρχή βλέπει θετικά αυτή την προοπτική και βέβαια είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση με τους δημότες.          

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%