ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Άπειρες ανακοινώσεις ακούσαμε, αμέτρητες ερωτήσεις και επιστολές προς Υπουργούς διαβάσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων 5-6 μηνών για τρέχοντα ζητήματα που καίνε εκατοντάδες αγρότες στην Καρδίτσα. Κανένα θετικό αποτέλεσμα όμως δεν είδε η πλειοψηφία των αγροτών παρά τις επανειλημμένες κάθε φορά υποσχέσεις για άμεση εξόφληση των οφειλομένων τόσο από το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης (όσον αφορά τους δικαιούχους της διετούς παράτασης για το 2012) όσο και από την επιστροφή του ΦΠΑ (το 40-50% των αγροτών).
Περιχαρείς οι κυβερνώντες διαλαλούν όλο και πιο έντονα τελευταία το φως που βλέπουν στο βάθος του τούνελ πασχίζοντας να γεμίσουν το λαό με κάλπικη αισιοδοξία. Κούφια λόγια όμως αποδεικνύονται για τους αγρότες που το μόνο που βλέπουν είναι τα απανωτά φιρμάνια για την άμεση και έγκαιρη εξόφληση των χαρατσιών, των φόρων, και τελευταία του ΕΝΦΙΑ. Μια κυβέρνηση που έμαθε να λειτουργεί πλέον σαν τσιφλικάς μαζεύοντας από παντού χωρίς να δίνει πουθενά και τίποτα. Μόνο υποσχέσεις, μόνο λόγια, μόνο ψεύτικες ελπίδες.
Πόσες φορές διαβάσαμε ανακοινώσεις πολιτικών παραγόντων τους τελευταίους μήνες για την άμεση πληρωμή των δικαιούχων απ’ το πρόγραμμα νιτρορύπανσης; Κι όμως, πέρασαν 6 μήνες, μπήκε ο Οκτώβρης και ακόμα περιμένουν οι δεκάδες δικαιούχοι της διετούς παράτασης του προγράμματος να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για την πληρωμή των οφειλομένων του 2012.
Μήπως ήταν λίγες και οι ανακοινώσεις για την καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ για την περσινή χρονιά στους αγρότες; Λίγοι ήταν οι τυχεροί που την εισέπραξαν. Οι περισσότεροι αγρότες βρίσκονται διαρκώς στην αναμονή απ’ το περασμένο Πάσχα και το μόνο που βλέπουν είναι επιστολές στους Υπουργούς, ερωτήσεις στη Βουλή και υποσχέσεις.
Για πόσον καιρό θα συνεχίσει αυτή η κοροϊδία; Υπάρχει κάποιος κυβερνητικός ή άλλος Πολιτειακός παράγοντας που μπορεί υπεύθυνα να κάνει μια σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση;
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%