Άκρως επιτυχημένη η άσκηση ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας στη HOMELINE


 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Άκρως επιτυχημένη ήταν η άσκηση ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού που διεξήχθη στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της βιοτεχνίας παραγωγής και αποθήκευσης λευκών ειδών HOMELINE, που βρίσκεται στο 3ο χλμ της Ε.Ο. Παλαμά – Ιτέας.
Την άσκηση συντόνιζε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας Πύραρχος κ. Σωτήριος Κορέλας, με τη συνδρομή του Διοικητή της Π.Υ. Παλαμά Επιπυραγού κ. Βασίλειου Σίμου, ενώ παρόντες ήταν ο Διοικητής της Π.Υ. Σοφάδων Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Νταουτάς και ο Διοικητής της Π.Υ. Μουζακίου Επιπυραγός κ. Στυλιανός Φούκας.

Σύμφωνα με το σενάριο, ξέσπασε πυρκαγιά στο χώρο επεξεργασίας των πρώτων υλών της βιοτεχνίας από βραχυκύκλωμα, η οποία εξαπλώθηκε στους υπόλοιπους χώρους. Από τους πυκνούς καπνούς ένας εργαζόμενος λιποθύμησε και εγκλωβίστηκε στο κτίριο.

Να αναφέρουμε πως στην άσκηση συμμετείχαν τρία οχήματα από την Π.Υ. Παλαμά, δύο από την Π.Υ. Καρδίτσας, ένα από την Π.Υ. Σοφάδων και ένα από την Π.Υ.  Μουζακίου. Επίσης, συμμετείχαν πληρώματα από την ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ Παλαμά και τη ΔΕΗ.

Σε δηλώσεις του στο KARDITSAPORTAL ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κορέλας αναφέρθηκε στο σκοπό της άσκησης, λέγοντας πως είναι η διαπίστωση της ετοιμότητας, του συντονισμού και αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων της υπηρεσίας και γενικότερα των υπηρεσιών του νομού, σε κατασβέσεις αστικών πυρκαγιών σε χώρους υψηλού  πυροθερμικού φορτίου και σε απεγκλωβισμό ατόμων μέσα από αυτούς.

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%