Συνεταιριστική μερίδα της ΕΣΕΚ αγόρασε η Βουλευτής Π. Βράντζα – σήμερα έκανα μια καλή επένδυση, δήλωσε στους δημοσιογράφους


 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

«Σήμερα έκανα μια καλή επένδυση και καλώ τους πολίτες του νομού, να στηρίξουν το σπουδαίο αυτό επίτευγμα που ξεκίνησε πριν επτά χρόνια». Τάδε έφη η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα. Παναγιώτα Βράντζα, μετά την παραλαβή της συνεταιριστικής μερίδας της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) που αγόρασε έναντι 1.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ η κα. Βράντζα συνεχάρη τους πρωτοπόρους του καινοτόμου αυτού εγχειρήματος που ξεκίνησε το 2010, ενώ αναφέρθηκε στα οφέλη του συνεταιρισμού, τα οποία είναι πολλά και στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Εκ μέρους της διοίκησης, μίλησε ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Διδάγγελος ο οποίος καλωσόρισε την κα. Βράντζα στην ΕΣΕΚ τόνισε πως πλέον είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου. «Άρχισε η καμινάδα να βγάζει καπνό και να παράγουμε πέλλετ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Το εγχείρημα τιμά την Καρδίτσα και θα ήθελα να σας πω, πως βρισκόμαστε κάτω από το μικροσκόπιο της Ελλάδας (υπάρχει ενδιαφέρον από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κύθνο), αλλά και από τις Βρυξέλες».
Από την πλευρά του ο Ταμίας κ. Θωμάς Δεληγιάννης ευχαρίστησε θερμά την κα. Βράντζα που στηρίζει την ΕΣΕΚ, καλώντας και άλλους συμπολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του KARDITSAPORTAL, ο Υπεύθυνος του Εργοστασίου είπε πως μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί 30 τόνοι πέλλετ περίπου, οι οποίοι και πουλήθηκαν. Στα μέλη της ΕΣΕΚ η τιμή πώλησης είναι 270 ευρώ με ΦΠΑ/τόνο, ενώ στα μη μέλη 310 ευρώ με ΦΠΑ/τόνο.
Αυτή τη στιγμή η ΕΣΕΚ αριθμεί περίπου 370 μέλη. Το κόστος κάθε μερίδας ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, ενώ απαιτείται και η εφάπαξ εισφορά εγγραφής, ύψους 60 ευρώ. Κάθε συνεταίρος μπορεί να αποκτήσει έως 6 συνολικά μερίδες.
 
 

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Average: 5 (3 votes)

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%