ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ


 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Η Ιερά μας Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό ενδιαφέρον για πνευματική ανύψωση των κληρικών Της, ξεκινάει την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Κοινωνικο-προνοιακή Εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας»

. Τόπος διεξαγωγής του ως άνω Επιμορφωτικού Σεμιναρίου θα είναι το κτήριο της πρώην Εκκλησιαστικής Σχολής Αγίου Μηνά (Αγραίων 3, Καροπλεσίτικα) Καρδίτσης. Εισηγητές της 1ης ημέρας θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος με θέμα: «Εισαγωγή στο ΠρόγραμμαΦάσεις εξέλιξης της οικογενειακής ζωής» και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσης με θέμα: «Σύγχρονη εκκλησιαστική προσέγγιση της Θεολογίας του Γάμου».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 7:00΄μ.μ., παραμονή της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό «Σταθμού» Φαρσάλων.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσης Αγράφων, καθότι πανηγυρίζει το Καθολικό αυτής, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, θα μεταβεί στην πόλη των Τρικάλων, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ώστε να μετάσχει στην υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου και στη συνέχεια στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, Τρικάλων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής, την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσης Αγράφων.

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%