Αθλητικά - 2 μήνες 6 ημέρες πιο πριν
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Υποβλήθηκε στις Τετ, 12/03/2014 - 12:54.
Εκτυπώσιμη μορφή
Στο εργαστήριο συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Τα παιδιά έπαιξαν, χάρηκαν, διασκέδασαν άλλα κυρίως ξεκίνησαν να αναπτύσσουν δεξιότητες που ενθαρρύνουν την κινησιολογία τους, την κοινωνικοποίηση τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Επιλέγοντας και χρησιμοποιώντας διάφορες πρώτες ύλες, αντιλήφθηκαν βιωματικά την αξία της ποιότητας, τη μαγειρική οικονομία και την καταναλωτική συνείδηση.
Ακόμα και με τις τροφές που δεν ήταν εξοικειωμένα, αμέσως πήραν το θάρρος και τις χειρίστηκαν σωστά. Ετοίμασαν Μπριάμ, Tζατζίκι, Μελιτζανοσαλάτα, και την κρύα Ισπανική σούπα Gazpacho, και ήξεραν τι περιέχει, έτσι δεν να αρνήθηκαν να το δοκιμάσουν. Ο Δημητράκης που δεν έτρωγε σκόρδο, έφαγε όλο το τζατζίκι που έφτιαξε καθώς και την μελιτζανοσαλάτα.
Οπότε, μέσα από αυτή τη διαδικασία, εκτός από τη μόρφωση και τη διασκέδαση, βελτιώνουν και το διαιτολόγιό τους έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλες τις βασικές τροφές.
Ακόμα και τα πιο υπερκινητικά παιδιά, αφοσιώθηκαν στη διαδικασία και παρατηρούσαν με προσοχή. Είναι φυσικά και μια μορφή εκτόνωσης, όπως όλες οι δραστηριότητες αλλά περιέχει και επιμορφωτικά στοιχεία πολύ σημαντικά για το κάθε παιδί Οι λιλιπούτειοι σεφ μετέφεραν τις γνώσεις τους, μέσω του hand out, και στο σπίτι, μιας και δεν σταματά να χτυπά το τηλέφωνό μας από τους γονείς που έμειναν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα του εργαστηρίου.
Σκοπός των εργαστηρίων είναι να μάθει το παιδί από μικρό να ξεχωρίζει και να κατηγοριοποιεί τις τροφές, να γνωρίσει τεχνικές μαγειρικής, να μάθει την χρήση κάθε πρώτης ύλης και τον τρόπο που παράγεται και όλο αυτό να είναι μια διασκεδαστική διαδικασία.
https://www.facebook.com/Elaeon.Volos
Τo εργαστήριo πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των Προπονητών:
Κατερίνα Βλέτση, Εκπαιδευτικός, ειδικευμένη στη διαφοροποιημένη διδασκαλία
Κωνσταντίνος Λάμπης, Διατροφολόγος www.volosdiet.gr
Endrit Hysos, Sous Chef Domotel Xenia Volos
Δημήτρης Τσουτσουλάκης, Service Manager, Εκπαιδευτής Food and Beverage
και η ύλη δημιουργήθηκε από τους Μέντορες του course
Γιώργος Κεντριστάκης, Executive Chef Creta Palace
Ηλίας Κακούρης, Executive Chef Grecotel Olympia Riviera
Μυρσίνη Λαμπράκη, Chef - Παρουσιάστρια
Η διαδικασία του μαθήματος διαρκεί 2-3 ώρες και κάθε μάθημα είναι αυτοτελές. Παράλληλα με το μάθημα καλούνται ομαδικά ή ατομικά να ανακατεύουν και να μαθαίνουν για τα υλικά και στο τέλος απολαμβάνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Το παιδί μπορεί να παρακολουθήσει όσα εργαστήρια θέλει, κατόπιν επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας και κράτησης. Το μάθημα μοιάζει πολλές φορές με ένα πάρτι, όπου το παιδί κατανοεί την αξία της σωστής διατροφής στην καθημερινότητα.
Υποστηρικτές:
Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
www.volosdiet.gr
Mirsini Cooking
Με Ζεν
Παιζωναύτες
Octapus
Άκης Μπακόπουλος
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Τσουτσουλάκης
Boutique Training Center, Elaeon Volos
A Ορμινίου, Νέα Δημητριάδα 38222, Bόλος
M +30 6948072473 T +30 24213 04352
E d.tsoutsoulakis[at]elaeon[dot]gr
www.elaeon.gr
Βαθμολογήστε το άρθρο:
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια