ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο Κ. Σ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, ζήτησε άμεση νομοθετική τροποποίηση έτσι ώστε οι φοιτητές που κατέχουν οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους ακίνητη περιουσία άνω των 200 τ.μ. πλην όμως είτε δεν αποκομίζουν κανένα εισόδημα από αυτή είτε η περιουσία τους είναι υποθηκευμένη, να δικαιούνται στεγαστικό επίδομα.
Ειδικότερα, η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το εδάφιο δ της παραγράφου 2 του άρθρου 10 του ν. 3220/2004, προϋπόθεση για την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος είναι οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια (200) τ.μ..
Εν όψει όμως των δύσκολων οικονομικών συγκυριών που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικογένεια αλλά και της σημαντικής επιβάρυνσής της με επιπρόσθετους φόρους, τέλη κ.α σκόπιμο είναι να αναθεωρηθεί η ως άνω προϋπόθεση, ούτως ώστε να καλύπτει και περιπτώσεις οικογενειών που έχουν μεν ακίνητη περιουσία άνω των 200 τ.μ. πλην όμως είτε δεν αποκομίζουν κανένα εισόδημα από αυτή είτε η περιουσία τους είναι υποθηκευμένη.  Από την στιγμή επομένως που η ακίνητη περιουσία δεν είναι εκμεταλλεύσιμη, δεν θα πρέπει να στερείται ο φοιτητής της βοήθειας του στεγαστικού επιδόματος.
 Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα νομοθετικής τροποποίησης του εδαφίου δ της παραγράφου 2 του άρθρου 10 του ν. 3220/2004, ούτως ώστε να δικαιούνται του στεγαστικού επιδόματος και φοιτητές που έχουν οι ίδιοι ή οι γονείς του ακίνητη περιουσία άνω των 200 τ.μ. πλην όμως είτε δεν αποκομίζουν κανένα εισόδημα από αυτή είτε η περιουσία τους είναι υποθηκευμένη;»
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%