ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
![Εικόνα tadmin Εικόνα tadmin](https://secure.gravatar.com/avatar/a8eae080cb85d86c53bbe9b01b25eff9.jpg?d=https%3A//karditsaportal.gr/sites/all/modules/gravatar/avatar.png&s=100&r=G)
![Εκτυπώσιμη μορφή Εκτυπώσιμη μορφή](https://karditsaportal.gr/sites/all/modules/print/icons/print_icon.png)
Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mig 29 κι ένα ελικόπτερο Mi-8MT θα σταθμεύουν και θα επιχειρούν πλέον στη βάση κοντά στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις από τη βάση τούτη θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο.
Η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψαν το ρωσικό σχέδιο απόφασης που καλούσε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, δήλωσαν διπλωμάτες. Παράλληλα, Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούσαν στη Γενεύη για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, που θεωρητικά θα εφαρμοζόταν αυτή την εβδομάδα αλλά οι αντιμαχόμενοι αψήφησαν.
Καθώς ο πόλεμος στη Συρία οδεύει προς τον έκτο του χρόνο, οι ελπίδες ειρήνευσης μοιάζουν ισχνότερες από ποτέ, αναγνώρισε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών Στάφαν ντε Μιστούρα. Η Ρωσία, ο στενότερος σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, ζήτησε να συγκληθεί επειγόντως το ΣΑ για να συζητήσει ένα κείμενο που απαιτούσε η Τουρκία να σταματήσει να βάλλει με πυροβολικό εναντίον των Κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για μια χερσαία επιχείρηση στο συριακό έδαφος. Διπλωμάτες ανέφεραν ότι η Γαλλία και τουλάχιστον τέσσερις χώρες ακόμη (οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Νέα Ζηλανδία και η Ισπανία) απέρριψαν αμέσως το κείμενο που υπέβαλε η Μόσχα, το οποίο δεν είχε σχεδόν καμιά πιθανότητα να εγκριθεί.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια